Een ongeluk komt nooit alleen

Posted on

Mijn zoon had zich geblesseerd met voetballen. Een verkeerde beweging en we konden hem van het veld afdragen. Bij de spoedeisende hulp bleek dat hij zijn enkelbanden had gescheurd. Voor de stevigheid en steun moest hij in het gips. Meteen hebben we bij de thuiswinkel een speciale plastic hoes gehaald waarmee hij kon douchen zonder dat het gips nat werd.

Pijnlijk

Nu hebben wij een douche ín het bad. Het was een beetje lastig als je maar op één been kunt staan maar het lukte zoonlief dan toch om in het bad te komen. Ik had een speciaal een antislip mat gekocht voor in het bad, tegen het uitglijden. Het ding zet zich met tientallen zuignapjes aan de bodem van het bad vast. Het was goed bedoeld maar het mocht niet baten. Op een dag hoorde ik een doffe dreun: hij was met mat en al uitgegleden. Zijn “goede” hiel had met kracht een gat in het bad geboord. Dat was pijnlijk in meerdere opzichten. Gelukkig viel die blessure uiteindelijk mee: hij had een paar sneeën rond zijn hiel. Dit had slechter kunnen aflopen.

Nieuw bad plus badwand

Hoe naar het ook was, we zaten met een probleem. Met een gat in het bad was douchen of baden niet aan de orde. Het bad zat er pas een jaar in, de hele badkamer was toen vernieuwd. Aan het kiezen van het bad hadden we niet veel aandacht besteed. We wilden het basic houden en we dachten “ach, een bad is een bad”. We hebben niet het goedkoopste bad genomen maar we hebben het wel low-budget gehouden. Nu blijkt dat er verschillen zijn in de diktes van een bad. Achteraf wel naïef van ons maar we zijn totaal niet thuis in dit soort zaken. Bovendien had degene die de badkamer bij ons installeerde, ons hier ook wel op mogen wijzen. Maar goed. Het was nog niet makkelijk om op zo’n korte termijn een klusser te vinden die het bad kon vervangen. Er zat een maand tussen. Om te voorkomen dat we een maand bij de buren moesten douchen hebben we het gat tijdelijk kunnen dichten met een lijm dat men gebruikt om gaten in boten te dichten. We hebben het royaal afgeplakt met duct tape en plastic. Het heeft het gehouden.

Uiteraard hebben we bij Megadump Wormer een steviger bad uitgekozen en meteen ook een badwand, dat is fijner en hygiënischer dan een douchegordijn. Het bad ziet er nu weer tiptop uit en de enkels van mijn zoon zijn weer helemaal hersteld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.