Home Gadgets Heb je last van je gehoor? Dit kun je doen 

Heb je last van je gehoor? Dit kun je doen 

0
Heb je last van je gehoor? Dit kun je doen 

Steeds meer Nederlanders, waaronder voornamelijk jongeren, krijgen last van hun gehoor. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een medische aandoening, maar bij jongeren heeft het er vaak mee te maken dat ze te vaak muziek luisteren met oordopjes. Het geluid staat dan in veel gevallen ook nog eens op het hoogste niveau. Last hebben van je gehoor, is erg vervelend, want je kunt daardoor minder goed horen. Zo kun je gesprekken niet meer goed volgen waardoor je gesprekken ook niet zult begrijpen, maar ook kan het je belemmeren op je werk of op school. Als je last hebt van je gehoor of denkt last te hebben van je gehoor, is het belangrijk om niet stil te zitten en direct actie te ondernemen. Wat je precies kunt doen, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Ga langs de audicien 

Eén van de beste keuzes die je kunt maken als je last hebt van je gehoor, is een bezoekje brengen aan een audicien. Een audicien is een persoon die je oren op kan meten, maar ook de diagnose slechthorend kan stellen. Een audicien kun je vrijwel overal in Nederland vinden. Er is dus zeker ook een audicien bij jou in de omgeving te vinden. Een afspraak maken voor een opmeting bij de audicien, kun je doen via de website van een audicien, maar ook kun je telefonisch contact opnemen. Wanneer de audicien de diagnose slechthorend gesteld heeft, kun je normaal gesproken bij dezelfde audicien een gehoorapparaat kopen. Voordat je een gehoorapparaat gaat kopen, is het aan te raden om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Vaak willen ze een bijdrage doen of zelfs de volledige kosten dekken. 

 

Laat je oren schoonmaken door de huisarts 

Dat je last hebt van je gehoor, wil niet meteen zeggen dat je slechthorend bent of een probleem hebt met je oren. Het komt ook erg vaak voor dat mensen met gehoorklachten naar de audicien gaan, terwijl hun oren verstopt zitten met vuil. Je kunt je wel voorstellen dat als je oren verstopt zitten met vuil, je minder goed kan horen. Je kunt dan het beste je oren schoon laten maken door de huisarts. Dit wordt gedaan door water met hoge druk in je oren te spuiten. Hier voel je vrijwel niets van en ook is het niet schadelijk voor je oren.