Kies voor je droomkeuken en laat ze op maat maken

Related Articles

In een woning wordt een keuken vaak genoemd als het hart van een huis. Je brengt er elke ochtend en avond tijd door. Een keuken die volledig naar jouw wensen is ingericht, kan de drukke avond- en ochtendrush vlotter laten verlopen. Daarom kan het interessant zijn om een keuken volledig op maat te laten maken. Het is logischerwijs duurder dan een standaardkeuken, maar het heeft ook zijn voordelen.

Waarom een keuken op maat laten maken?

Het grootste voordeel van keukens op maat is natuurlijk dat deze volledig worden ingericht op de manier die jij verkiest. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat bepaalde ruimtes die bij gewone keukens niet altijd worden benut, nu wel worden opgevuld. Denk maar aan bepaalde plaatsen aan de muur waar je nog keukenkasten kan laten plaatsen. 

Bovendien hebben keukens op maat het voordeel dat ze aan jouw lichaamsbouw worden aangepast. Wanneer je groter of kleiner bent dan de gemiddelde persoon, kan het zijn dat bijvoorbeeld een werkblad te hoog of te laag is. Indien je hier lange tijd aan moet werken, kan dit voor rug- en nekklachten zorgen. Bij een keuken op maat kan je dit laten aanpassen naar jouw grootte.

Als je beslist dat je een keuken op maat wil laten maken, kan je ook op voorhand aan de hand van een 3D-ontwerp bekijken hoe de keuken in jouw interieur zal passen. Zo kan je nog dingen aanpassen voordat de keuken effectief wordt geplaatst.

Bepaal wat je wil

Voor je start met het ontwerpen van een keuken op maat, is het natuurlijk belangrijk dat je al een idee hebt van wat je juist wil. Wil je dat de keuken volledig opgaat in de rest van het interieur? Of wil je graag dat de keuken er net uitspringt? Deze keuze zal voor een groot deel de look van je keuken bepalen. Daarnaast moet je beslissen welke apparaten er zeker aanwezig moeten zijn. Bij een kleine keuken heb je vaak de mogelijkheid om een oven te combineren met een microgolfoven, bij grotere keukens is dit vaak apart. 

Een volgende stap is bekijken hoe de inrichting van de keuken moet zijn. Wanneer je eten aan het maken bent, breng je veel tijd door aan je kookvuur, maar de afstand tot aan de koelkast mag ook niet te groot zijn. De kans is namelijk groot dat je af en toe nog iets uit de koelkast moet halen. Het is handig als je dit één beweging kan doen vanaf je vuur. 

Bepaal als laatste welke materialen je wil gebruiken. Wil je graag marmeren werkbladen of toch liever roestvrijstaal? Laat je goed bijstaan door een expert zodat je zeker bent dat je aan het einde van de rit een kwaliteitsvolle keuken hebt waar je volledig tevreden mee bent. 

Meer uit deze categorie

Popular stories