Ouder worden: accepteren of corrigeren?

Related Articles

Kraaienpootjes, zakkende oogleden, flapperende armen en kraters van lachrimpels? Ouder worden is voor heel wat mensen serious business. Dat is niet verwonderlijk. We worden dan ook langs alle kanten bestookt met het jonge schoonheidsideaal. Daarnaast is er een tegenbeweging die luidkeels de sociale druk en de onzekerheid die daarmee gepaard gaat een halt toeroept. Ouder worden: een daily struggle of net iets wat we moeten omarmen? 

Het zit in je genen 

De ene heeft op zijn twintigste een volledig grijze coupe terwijl de andere pas op z’n vijftigste het eerste grijze haartje spot. Had je moeder op jonge leeftijd grijs haar? Dan is de kans groot dat ook jij hetzelfde lot beschoren bent. Hoe snel je zichtbare ouderdomsverschijnselen krijgt, is deels genetisch bepaald. Dat geldt ook voor je huidleeftijd: die is niet per se gekoppeld aan je geboortejaar. Heb je een hekel aan dat grijze haar? Met een bezoekje aan de kapper is dat zo opgelost!

Grijs haar is niet het enige waar we last van krijgen als we een jaartje ouder worden. Het begint meestal zo rond je dertigste. Je huid wordt minder elastisch en de eerste rimpeltjes komen tevoorschijn. Opeens zijn ze daar en nee, ze gaan niet meer weg. Erger nog, ze zullen alleen maar duidelijker worden. Rond je ogen, rond je mondhoeken en op je voorhoofd krijg je duidelijke lijntjes. De ene vindt dat het z’n gezicht karakter geeft, de ander wil er zo snel mogelijk vanaf. Elke dag plichtsgetrouw je huid reinigen en crèmes smeren helpt, maar slechts tot op een zeker niveau. Wil je echt verandering zien, dan zal je grovere middelen moeten inzetten. De oplossing voor een strakkere huid? Een facelift natuurlijk! 

Persoonlijke keuze

Wil je toch graag van die rimpels en hangende oogleden af? Een kleine ingreep zoals een ooglidcorrectie is erg effectief. Het laat je heel wat jonger lijken doordat je er frisser en alerter uitziet. Er zijn ook veel mensen die minder goed zien door hangende oogleden. Dankzij een kleine, chirurgische ingreep is ook dat probleem van de baan. Laat je vooral niet gek maken door de sociale druk om er jong uit te zien. Ouder worden hoort nu eenmaal bij het leven. Wil je te veel aan jezelf veranderen, dan zit het probleem misschien dieper dan je denkt en voel jij je over het algemeen niet lekker in je vel. Een goede babbel met vrienden of familie of zelfs met een psycholoog kan wonderen doen.

Meer uit deze categorie

Popular stories