Op verlof met je paard

Related Articles

Ben je een paardenliefhebber, en heb je altijd al eens op verlof willen gaan met je paard, maar weet je niet zo goed hoe? Op vakantie gaan met je paard kan perfect en wordt ook vaak gedaan! Wij geven wat uitleg zodat jij de vakantie van je leven kan hebben met je allerbeste vriend, ready?

Wettelijke bepalingen

Uiteraard zijn er een aantal wettelijke bepalingen waar je aan moet voldoen vooraleer je met je paard kan vertrekken. Zo ben je verplicht een gezondheidscertificaat mee te nemen van je paard. Verder moet je als je buiten de EEG-landen reist ook in het bezit zijn van douanepapieren. Zorg er ook voor dat je paard gevaccineerd is en het gezondheidsattest nog geldig is. Tot slot moet je paard ook gechipt zijn, waarvan je het chipnummer kan terugvinden in het paspoort van je paard. 

Tips voor on the road

Op vakantie gaan met je paard achteraan in een trailer is altijd spannend, ook voor mensen met veel ervaring. Als jij en je paard dit nog nooit gedaan hebben is het aangeraden om hier in Vlaanderen eens een weekendje erop uit te gaan, in Wallonië bijvoorbeeld. Zo kunnen jij en je paard even wennen en wat ervaring opdoen, vooraleer je helemaal naar het zuiden van Frankrijk rijdt. Eens je het gevoel hebt dat er klaar voor bent, kan je beginnen aan je droomreis. Dubbelcheck even dat je alles bij hebt zoals halsters, peesbeschermers, zadels…  Eens je op de baan bent zijn er ook enkele regeltjes die je moet volgen. Zo moet je je paard na 8 uur reizen, 1 uur laten rusten. Als je langer dan 24 uur onderweg bent, ben je verplicht je paard 8 uur te laten rusten. Logischer is natuurlijk dat je om de 2 uur even je paard controleert of alles wel in orde is.

Bestemmingen

Er zijn een tal van leuke bestemmingen waar jij en je paard zich kunnen amuseren. Je kan bijvoorbeeld naar het prachtige Portugal gaan, waar er meerdere regio’s zijn waar jij en je paard zich kunnen uitleven. De rit duurt eventjes, maar is zeker de moeite waard. Eens je aangekomen bent kan je al die paardenspullen uit de trailer halen en in de nieuwe stal zetten, waarna je vervolgens je paard kan laten grazen in zijn tijdelijk verblijf. Eens je paard volledig is opgeladen en ontspannen, kan je je eerste tochtje maken door de Portugese velden. Andere landen die ideaal zijn voor paardrijvakanties: Spanje, Italië, Polen, en nog vele meer. Waar zien we jou en je beste vriend binnenkort verschijnen?

Meer uit deze categorie

Popular stories