Geef je tuin de zorg een aandacht die het verdient

Related Articles

Net zoals je woning geeft ook je tuin vaak een deel van je persoonlijkheid weer. Daarom verdient een tuin net zoveel aandacht en onderhoud als je woning. Een grote tuin kan veel onderhoud vragen, zeker in de zomermaanden, maar het zorgt er ook voor dat je op zonnige dagen kan genieten van het goede weer met familie en vrienden. Afhankelijk van de grootte en de inrichting van je tuin heb je wel wat tuinmachines nodig.

Weg met ongewenst onkruid

Een van de meest tijdrovende werkjes in het onderhoud van een tuin is ongetwijfeld het onkruid uittrekken. Het is precisiewerk en vaak sta je in de meest onnatuurlijke houdingen om het uit te trekken. Gelukkig bestaan er vandaag de dag verschillende middeltjes waarmee je onkruid kan verdelgen. De eerste twee mogelijkheden zijn een onkruidbrander en een onkruidsteker. Een onkruidbrander, het woord zegt het al zelf, brandt het onkruid weg. Een onkruidsteker is iets arbeidsintensiever. Je drukt de steker namelijk in de grond ter hoogte van het onkruid. Daarna maak je een draaibeweging van 180 graden om vervolgens de steker uit de grond te trekken. Op deze manier is het onkruid inclusief de wortel uit de grond getrokken. 

Wat niet iedereen weet, is dat je ook onkruid op je gazon kan krijgen. Om dit te verwijderen bestaat er ook een onkruidverdelger voor je gazon. Je hebt verschillende soorten onkruidverdelgers. Je kan ervoor kiezen om een onkruidverdelger voor de gazon te gebruiken die enkel het onkruid in het gras bestrijdt, maar je kan ook voor een sterker product gaan dat alle begroeiing bestrijdt.

Onderhoud je tuin met de juiste tuinmachines

Elke tuin vraagt een verschillend onderhoud met andere tuinmachines. Een van de meest voorkomende tuinmachines is natuurlijk de grasmaaier. Afhankelijk van de grootte van je tuin heb je de keuze tussen verschillende soorten maaiers. Bij een kleine tuin heb je vaak al voldoende aan een handmaaier. Deze werkt niet op elektriciteit waardoor je dus geen rekening hoeft te houden met een kabel waar je zeker niet over mag rijden. Bij grotere tuinen kan je eventueel kiezen voor een zitmaaier. Het grote voordeel is dat je niet steeds gebogen staat over de maaier en dus op een comfortabelere manier het gras kan maaien. Een nadeel van een zitmaaier is dat het een robuuster toestel is dat veel plaats in beslag neemt en ook voor kleine hoekjes en doorgangen niet handig is. Vaak moet je nadien dan nog met een handmaaier of een bosmaaier de achterblijvende stukken opnieuw maaien.

Heb je een haag in je tuin, dan is ook een heggenschaar onmisbaar. Afhankelijk van de grootte van je haag, kan je kiezen voor verschillende lengtes in het zaagblad. Kies zeker voor een schaar die groot genoeg is, maar kies ook niet onnodig voor het langste zaagblad. Dit kan namelijk heel onpraktisch werken bij kleine hagen. 

 

Meer uit deze categorie

Popular stories