Home Nieuws Mee op vakantie met de Tour de France

Mee op vakantie met de Tour de France

0
Mee op vakantie met de Tour de France

De bekendste wielerwedstrijd neemt weer plaats de eerste 3 weken van juli. Heb jij nog geen zomerplannen en wil je iets geks doen? Volg dan je favoriete wielrenners mee langs de verschillende etappes tot in Frankrijk. Wij geven je de route.

Start in Denemarken

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Denemarken. In de hoofdstad Kopenhagen zal het startschot gegeven worden van een 3 weken lange fietstocht tot in Frankrijk. Na we onze favoriete landgenoot Wout Van Aert, in de gele trui hebben aangemoedigd, is het tijd om Kopenhagen te ontdekken. Deze prachtige stad heeft enorm veel te bieden. Zo moet je zeker langs gaan naar Nyhavn, een oude zeemansbuurt, volledig omgetoverd tot een gezellige wijk met veel barretjes en restaurants. Verder kan je ook wat cultuur opsnuiven in het nationaal museum en de nationale galerie. Vergeet zeker ook geen foto te nemen van het bekendste beeld van Denemarken, ‘ De Kleine Zeemeermin’. In Kopenhagen kan je gerust een weekendje spenderen. Zorg wel dat je uitgerust bent, want maandag maken we mee met de topsporters de overstap naar het noorden van Frankrijk.

Duinkerke

Na Kopenhagen hervat de tour in Duinkerke, niet ver van de Belgische grens. Hier kan je mee het begin van de vijfde etappe volgen. Deze houdt de gevreesde kasseirit met maar liefst 20 kilometer aan kasseien in. Vervolgens kan je genieten van de mooie stranden die de stad te bieden heeft. Duinkerke heeft ook een rijke geschiedenis, aangezien het de stad was waar meer dan 300.000 Britten en Fransen werden geëvacueerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ga dus zeker eens langs het oorlogsmuseum voor wat extra informatie. Vergeet ondertussen natuurlijk niet het wielernieuws te checken want de tocht op de stenen is altijd heel spannend!

De Alpen & Pyreneeën

Week 2 en 3 staan in teken van de Alpen en de Pyreneeën. Hier komen de serieuze beklimmingen met aankomsten op bestemmingen als Alpe d’Huez en Granon aan te pas. Altijd een hoogtepunt in elke koers. Hier kan je even genieten van de prachtige bergen, door een wandelroute te volgen naar jouw keuze. Uiteraard moet je hier geen 2 weken blijven, je kan terwijl de fietsers aan het klimmen zijn genieten van andere steden in Frankrijk zoals Montpellier of Lyon. 

De Champs-Elysées

Zoals altijd sluit de Tour de France af op de Champs-Elysées, werelds bekendste straat.

Hier komt je fantastische trip met de wielrenners ten einde. Geniet nog van enkele daagjes Parijs en maak er een romantisch weekendje van. Veel plezier alvast!