Home Wonen Tijd om de badkamer aan te pakken?

Tijd om de badkamer aan te pakken?

0
Tijd om de badkamer aan te pakken?

Ben je bezig met je huis te verbouwen en is het nu tijd om de badkamer te aan te pakken? Dat is nogal een grote klus. Waar moet je dan precies beginnen? Welke meubelen kun je het best gebruiken? In deze blog worden een aantal tips besproken om je badkamerverbouwing soepel te laten verlopen. 

Maak een plan op papier

Het is altijd een goed idee om je plannen en ideeën uit te schrijven of tekenen op papier. Zo heb je altijd overzicht van wat je graag wil en kun je hier op elk moment op terugvallen. Daarnaast is het voor eventuele klusbedrijven of andere hulp handig dat alles op papier staat. Wat moet er dan allemaal op dit plan staan? Dat hangt af van wat je graag wil veranderen. Wil je alleen nieuwe badkamermeubelen laten plaatsen, of wil je ook nieuwe tegels, of de badkamer volledig anders hebben? 

Wat is je budget?

Een van de belangrijkste dingen is om een budget te bepalen. Vaak worden mensen erg enthousiast wanneer ze gaan klussen en willen ze zo snel mogelijk alles geregeld hebben. Soms gaan ze daarom over hun budget. Het wordt daarom aangeraden om van tevoren een budget vast te stellen. Je kunt hiervoor geadviseerd worden, maar je kunt ook rondvragen en informeren om te kijken wat een realistisch budget is. 

Tijd om de badkamermeubels uit te kiezen

Nu je een plan hebt gemaakt en een budget hebt vastgesteld, wordt het tijd om de badkamermeubelen uit te kiezen. Wil je graag een set van meubelen die bij elkaar passen, of liever een aantal losse meubelen? Wanneer je een wat lager budget hebt, of je simpelweg wat geld wil besparen, kun je ervoor kiezen om je bestaande badkamermeubelen op te pimpen. 

Het meubel dat het meest opvalt in de badkamer is toch wel de douchecabine. Douchecabines zijn er in allerlei soorten en maten. Er zit er vast wel een tussen die past bij jouw smaak. Zo heb je bijvoorbeeld douchecabines die geheel van glas zijn. Ook zijn er douchecabines die wel van glas zijn, maar bedrukt zijn met een soort sticker. Hierdoor kun je niet door de cabine heen kijken, maar raak je geen belichting kwijt. 

Vaak denken mensen dat douchecabines alleen vierkant kunnen zijn. Wist je dat het ook mogelijk is om een rechthoekige douchecabine aan te schaffen? Als je het fijn vindt om wat meer ruimte te hebben in je douche, is dit bijvoorbeeld een goed idee.