Wat is slim om te doen als je als ondernemer gaat uitbreiden in het buitenland?

Related Articles

Ben je een ondernemer met een bedrijf dat ook contacten heeft in het buitenland of ben je van plan daar een vestiging te openen? Dan is het belangrijk dat je daar het juiste personeel voor vindt. Deze zoektocht kun je als ondernemer zeker ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau. Zij kunnen je veel werk uit handen nemen en voor je op zoek gaan naar vaste krachten of interim medewerkers.

Zorg voor werknemers die hun talen spreken voor goed contact

Als bedrijf dat klanten of leveranciers heeft in andere landen, moet je natuurlijk wel personeel hebben dat ook een woordje over de grens spreekt. Engels is vaak geen probleem maar andere talen zoals bijvoorbeeld Spaans, Frans of Duits kunnen ook heel handig zijn in het contact met andere ondernemers. Als je als bedrijf veel contact hebt met leveranciers over de grens, dien je personeel in dienst te nemen dat de taal die daar gesproken wordt ook beheerst. Dit maakt het onderlinge contact makkelijker en zo kunnen er minder snel misverstanden ontstaan.

Laat een uitzendbureau op zoek gaan naar werknemers voor je in het buitenland

Ga je een vestiging openen in het buitenland? Dan kun je natuurlijk eerst op je huidige bedrijf kijken of er mensen zijn die geschikt zijn om daar te gaan werken en dit ook willen. Je kunt echter als ondernemer er ook voor kiezen om vacatures buitenland uit te zetten. Dit kun je op diverse manieren doen. Schakel bijvoorbeeld een uitzendbureau in Nederland of het buitenland in dat op zoek gaat naar goed personeel. Als een uitzendbureau hier ook contacten in het land waar jij je gaat vestigen heeft, kunnen ze al veel voor je doen vanuit Nederland ,maar een buitenlands bureau kan je zeker ook helpen. Zij hebben mensen in hun bestanden die mogelijk goed geschikt zijn om voor jouw bedrijf te komen werken.

Werknemers uit het buitenland in Nederland

Geldt natuurlijk ook andersom: zoek je werknemers uit het buitenland om hier te komen werken? Daar kunnen uitzendbureaus je ook mee helpen. Zo krijg jij geschikte werknemers die de klussen doen die jij voor ze hebt. 

Laat je zaken door iemand met de nodige kennis regelen

Wil je een vestiging openen als ondernemer in het buitenland maar zie je erg op tegen alle papierwerk en de rompslomp die dit met zich meebrengt? Dan zijn er tal van instanties die je kunnen helpen met de juiste vergunningen, het zoeken naar een geschikt pand, het werven van werknemers en alles wat er bij een dergelijke onderneming komt kijken. Je hoeft dit nooit alleen te doen, maar het is belangrijk dat je weet waar je moet zijn voor hulp. Informeer zeker eens bij andere ondernemers die ook in het buitenland werken hoe zij dit hebben aangepakt. Zo kom je meteen veel meer te weten over wat belangrijk is en kun je voor je eigen bedrijf bekijken of je je wel of niet in het buitenland wilt vestigen.

 

Meer uit deze categorie

Popular stories