Zo ziet er een gezonde brooddoos uit voor je kinderen

Related Articles

Een nieuw schooljaar is het geschikte moment om je kids (en jezelf) gezonde eetgewoonten aan te leren. Dat heeft niet direct te maken met vermageren of afvallen, maar gezond eten kan wel bijdragen aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een goede manier om met een gezonde lifestyle te starten is de brooddoos. Een gezonde brooddoos is zeker niet saai, integendeel! Het is net zo goed te doen om een gezonde lunch mee te geven dan een ongezonde brooddoos maken. Bovendien geeft een gezonde brooddoos jouw kinderen extra energie om te studeren en voluit te ravotten. Maar wat zit er nu in een gezonde brooddoos voor je kinderen? 

Bevat een gezonde brooddoos brood?

Vind je in een gezonde brooddoos voor je kinderen brood? Er is niets mis met brood. Brood is juist rijk aan allerlei gezonde voedingsstoffen die nodig zijn om te groeien. Wanneer je brood in de brooddoos doet, kies dan voor volkoren brood. Volkoren brood is namelijk rijk aan goede voedingsstoffen en voedingsvezels. Die zorgen voor een snel en langdurig voldaan gevoel zodat je kids minder snel honger hebben en gaan snoepen. 

Een gezonde brooddoos met het juiste broodbeleg

Wat brood ongezond maakt, is doorgaans het broodbeleg. Kies dan ook voor mager broodbeleg. Goede opties zijn bijvoorbeeld kip of kalkoenfilet, gekookte ham of gebakken rosbief.  Ook alle magere kaassoorten (20+ of 30+) zijn net als natuuryoghurt en kwark zonder toevoegingen een goede keuze.

Verder maken verse en gegrilde groenten zoals courgettes, aubergines en paprika of geraspte wortel, schijfjes komkommer, radijsjes, kerstomaatjes en sla een volkoren boterham super gezond. Voor de afwisseling kun je ook een gekookt eitje of een omelet meegeven.

Tip: varieer zoveel mogelijk wat betreft het broodbeleg. Zo krijgen je kids alle gezonde voedingsstoffen naar binnen die ze nodig hebben om te groeien. Welk gezond broodbeleg je ook kiest, gebruik het met mate. Anders ga je namelijk het doel voorbij.

Fruit kan best tussen een boterham

Confituur, choco- of speculoospasta horen in een gezonde brooddoos eigenlijk niet thuis. In plaats daarvan kun je beter voor een stuk fruit kiezen. Maak bijvoorbeeld een combinatie van verse stukjes aardbei met plattekaas. Ook een gestoofde appel of peer met een snuifje kaneel is even lekker maar wel gezonder dan zoet broodbeleg.

Heb je het moeilijk om voor voldoende variatie te zorgen? Gebruik dan deze gratis afvallen app voor allerlei handige tips. 

Kinderen ontbijten voor ze naar school vertrekken

Even belangrijk als een gezonde brooddoos is een gezond ontbijt voor je kids. Zonder een uitgebalanceerd ontbijt vergroot het risico op een tekort aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Twee sneetjes brood met ham, kip of kalkoen of een stuk vers fruit volstaan. 

Meer uit deze categorie

Popular stories