Wat jij moet weten over de Bitcoin

Related Articles

De Bitcoin, een digitale munt. Het internet staat er vol mee en er is ontzettend veel informatie over te vinden. Helaas is het niet altijd duidelijk welke informatie je precies moet geloven. Omdat het wel eens tijd werd voor een helder overzicht zijn de belangrijkste elementen voor wat betreft deze digitale munt uiteengezet. Lees verder en ontdek meer over een van de bekendste digitale munten en waar het allemaal mee begon: de Bitcoin. Ben je op zoek naar een bedrijf om in deze munt te gaan handelen? Dan zijn er meerdere bedrijven die zich hiermee bezig houden, één daarvan is Satos.

De geschiedenis van de Bitcoin

Nog niet zo heel lang geleden maakte deze digitale munt zijn intrede. Het idee voor een soort digitale munt hing al langer in de lucht, maar niemand kwam echt met iets concreets. Tot dat ene moment in 2008, toen de blauwdruk voor de Bitcoin werd gedeeld en het massaal bekend werd. Al in de vroege jaren 90 wilden mensen iets als een digitale munt ontwerpen. Het was nu eindelijk zover. Vroeger kon je overal met cash betalen, dat kan tegenwoordig bijna nergens meer. Zeker niet in de huidige situatie, als je vraagt om met een briefje van 10 te betalen kun je er bijna vanuit gaan dat dat wordt geweigerd. Met Bitcoin betalen is daarentegen wel een optie. Wie had dat twintig jaar geleden kunnen bedenken? Te beseffen dat twintig jaar geleden niet eens zo lang is. De man achter de Bitcoin is Satoshi Nakamoto. Hij heeft zijn plan gestart en is zo bezig gegaan met deze digitale munt. Het plan was in het begin vooral geschreven door erin te verwerken waarom je een dergelijke munt zou moeten ontwikkelen en maken. Daarnaast vind je er technische informatie, niet erg makkelijk maar wel ontzettend interessant. Het is voornamelijk gebaseerd op wiskundige formules en dergelijke uiteraard. In 5 jaar is deze munt met meer dan 4000% gestegen. Om precies te zijn begon op 3 januari 2009 het Bitcoin netwerk. Toen is het succes begonnen.

Investeren in deze digitale munt? 

Je vraagt je natuurlijk af of het mogelijk is om te gaan investeren in deze digitale munt. Je hebt daarnaast vast wel eens om je heen gehoord dat het wellicht te moeilijk is of erg riskant. Als je het goed aanpakt is het helemaal niet gevaarlijk, investeren in de Bitcoin. De makkelijkste manier is om je eerst in te lezen en daarna via een van de verschillende sites je eerste  bedrag te investeren. Dan kan het avontuur beginnen. Er zijn verschillende manieren maar het is goed om eerst ergens te beginnen, zodat je je daarna verder kunt verdiepen.

Meer uit deze categorie

Popular stories