Insecten en ongedierte bestrijden met HG

Related Articles

Iedereen heeft er op een bepaald moment in zijn leven last van: insecten of ongedierte. Gelukkig heeft HG hiervoor de oplossing. Of het nu gaat om mieren, kakkerlakken, zilvervisjes of fruitvliegjes. Er zijn meerdere manieren voor insecten en ongedierte bestrijding. Ik help je graag bij het tegengaan van deze kleine beestjes. 

3 tips voor ongedierte bestrijding en insecten bestrijding

De beestjes houden je wakker, alert, gefrustreerd en geïrriteerd. Hoog tijd om er dus iets tegen te doen. Voor ieder beestje is een ander soort ongedierte bestrijding vereist. Je kunt kiezen voor professionele bestrijding of je kunt de beestjes zelf te lijf gaan. Hierbij drie tips voor zowel professionele bestrijding als eigen bestrijding.

Professionele methodes voor ongedierte en insecten bestrijding

  1. Ongedierte en insecten bestrijden met insecticide.

Insecticide is een giftig mengsel dat wordt aangebracht in de aangetaste ruimte om zo de broedplaats van het ongedierte aan te pakken. Het is snel en effectief, maar kost meestal meer. Daarbij is het belangrijk dat je na het aanbrengen van het gif je huis voor minstens twee uur ventileert.

  1. Ongedierte en insecten bestrijden met vallen

Naast gif zijn vallen ook een oplossing voor je ongedierteprobleem. De dieren worden gelokt met aas en komen vervolgens klem te zitten. Vaak is dit een diervriendelijkere keuze. Deze methode kost alleen meer tijd en vaak ook meer geld.

  1. Ongedierte en insecten bestrijden met stoom of verhitting

Bepaalde ongedierte zijn zo hardnekkig aanwezig dat de overige methodes niet werken. Dan is er de optie om de dieren te lijf te gaan met een stoomapparaat of hittekanon. Dit middel wordt wel alleen ingezet als het echt niet anders kan. De kans op schade is bij deze methode namelijk groot.

Methodes om zelf ongedierte en insecten te bestrijden

  1. Insectenspray gebruiken

Op de markt zijn er meerdere verschillende sprays voor ongedierte en insecten bestrijding. Deze sprays verschillen per prijsklasse en hierdoor ook wat betreft kwaliteit. Een goede spray voor de bestrijding van de beestjes is vaak iets duurder, maar hierdoor heb je er ook iets aan. HG is een merk dat vaak wordt gebruikt bij de bestrijding van insecten en ongedierte. Vergeet niet je huis te ventileren na gebruik. Het blijft namelijk gif dat je gebruikt.

  1. Vliegenmepper gebruiken

Een simpele oplossing. Je pakt je mepper en slaat de insecten plat. Dit werkt minder goed voor de grotere beestjes. Daarnaast kost dit veel tijd en energie, zeker als het ongedierte in grote aantallen aanwezig is. Wil je toch deze methode gebruiken? Benader de beestjes langzaam van achteren, zodat ze niet kunnen wegrennen of vliegen voordat jij slaat.

  1. Eigen vallen plaatsen

Je kunt een eigen val maken door een pot of fles te vullen met een zoete vloeistof, zoals limonade of honing. Vervolgens plaats je deze val op een plek waar je veel last hebt van insecten of ongedierte. Dit is een methode die tijd kost en wellicht meer insecten en ongedierte aantrekt. Je kunt er ook voor kiezen om een val te kopen voor de bestrijding van de beestjes.

Voor welke methode je ook kiest, denk ook aan het voorkomen van ongedierte. Houd je huis schoon, ruim etensresten gelijk op, ruim je vaat gelijk op en gooi eten weg in een goed afgesloten vuilnisbak. Uiteindelijk is voorkomen beter dan bestrijden. 

Meer uit deze categorie

Popular stories