4 tips om goederen veilig te transporten

Related Articles

Verstuur je geregeld goederen naar klanten? Dan doe je ongetwijfeld je uiterste beste om de spullen zo snel mogelijk te leveren. Snelheid is belangrijk, maar veiligheid speelt ook een rol. Als jij jouw goederen niet veilig vervoert, beschadigen ze mogelijk tijdens het transport. Dit wil je te allen tijde voorkomen, want dit kan je een slechte naam bezorgen. In het ergst geval gaan klanten lopen en dat is wel het laatste wat je wilt. Om dit te voorkomen, zetten wij hieronder 4 tips op een rijtje om goederen veilig te transporteren.

1. Zorg voor een degelijke verpakking

Om goederen op een veilige manier te transporteren, moet je ze allereerst goed verpakken. De kans is groot dat je hier dozen voor gebruikt. Een doos is over het algemeen een prima verpakking. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hierdoor is er ongetwijfeld ook een geschikte doos voor jouw goederen te vinden. Verpak je goederen inderdaad in dozen? Zorg er dan wel voor dat je ze goed afsluit. Waarschijnlijk gebruik je hier plakband voor. Controleer altijd of de doos goed dicht zit. Als dit niet het geval is, kunnen de goederen tijdens het transport uit de dozen vallen. Vind je het niet makkelijk om jouw goederen in dozen te verpakken of kan dit niet? Dan biedt een plastieke bak mogelijk uitkomst.

2. Gebruik eventueel opvulmateriaal

Dozen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Hierdoor is er voor ieder product vaak wel een geschikte doos te vinden. Je kunt er zelfs voor kiezen om dozen op maat te laten maken. Dit is alleen interessant als je er veel nodig hebt, want dit kan behoorlijk prijzig zijn. Daarom kies je mogelijk toch voor dozen met standaardafmetingen.

Nadeel van een standaard doos is dat er ruimte over kan blijven. Hierdoor gaat de inhoud van de dozen mogelijk schuiven tijdens het transport en dat kan schade tot gevolg hebben. Zijn jouw dozen niet helemaal vol? Dan raden wij je aan om opvulmateriaal te gebruiken. Hiermee zet je de goederen als het ware ‘vast’ in een doos. Als opvulmateriaal kun je bijvoorbeeld papier of plastic gebruiken.

3. Pak de goederen op een pallet

Bestelt een klant meerdere goederen? Dan vervoer je deze waarschijnlijk in één keer. Je kunt alle dozen los in een busje pakken. Toch geniet dit niet de voorkeur. Als je dozen los in een laadruimte pakt, kunnen deze namelijk gaan schuiven. Dit kan schade aan de goederen tot gevolg hebben. Deze kans is kleiner als je de goederen op een europallet pakt. Stapel ze goed op, zodat de lading stabiel is. Wikkel er vervolgens folie omheen, zodat de dozen niet van de pallet kunnen vallen. Bijkomend voordeel van het gebruik van een pallet is dat het laden een stuk makkelijker wordt. Je laadt namelijk een complete pallet in een truck, waardoor je niet alle doosjes in de hand hoeft te hebben.

4. Zeker de lading

Als je een pallet gebruikt om goederen te verzenden, is er vaak sprake van een (relatief) zware lading. Hierdoor denk je mogelijk dat de lading tijdens het transport niet kan gaan schuiven. Toch kan dit wel degelijk. Daarom raden wij je aan een lading altijd te zekeren voordat je gaat rijden. Hier kun je bijvoorbeeld spanbanden voor gebruiken. Controleer na het zekeren altijd of de lading ook echt goed vast zit. Bang dat het toch misgaat? Check de lading dan meerdere malen tijdens het transport.

Meer uit deze categorie

Popular stories