De voordelen van vinyl vloer in de badkamer

Related Articles

Een verkwikkende douche in de ochtend of een lekker lang warm bad in de avond, we spenderen dagelijks heel wat tijd in de badkamer. Is je badkamer aan renovatie toe? Of ben je aan het bouwen? Overweeg dan een badkamervloer in vinyl. Een vinylvloer heeft namelijk heel wat voordelen.

Vochtproblemen

De badkamer is een vochtige ruimte. Daarom is verluchting erg belangrijk. Maar je kan nog zoveel verluchten, met een parketvloer loop je het risico dat het vocht in het hout trekt en uiteindelijk gaat buigen of krom zal trekken. Zelfs met het beste onderhoud kan je op de duur problemen krijgen met vocht in je vloer. Met een vinylvloer moet je je hier geen zorgen om maken. Een vinylvloer is ideaal voor in de badkamer omdat vinyl waterbestendig is.

Warmte en comfort

Kiezen voor een vinyl in de badkamer is kiezen voor comfort. Met een vinyl vloer badkamer heb je nooit meer last van een koude voeten na een bad of douche. De vloeren voelen zacht aan en nemen de temperatuur van de ruimte over. Ook is een vinyl vloer geluiddempend. Een galmende koude badkamer? Niet met vinyl!

Verschillende stijlen

Een modern, trendy design? Een vinyl vloer tegel vind je in stijlvolle strakke looks als beton-, terrazzo of ceppo di gre. Ga voor de vinyl tegel met een stijlvolle industriële look en een hedendaagse feel in de badkamer. Neutrale kleuren zijn goed te combineren met felle accenten. Kies je liever voor een sobere stijl? Ga dan voor witte muren voor een sereen effect.

Kuisgemak en onderhoud

Je zoekt een vloer makkelijk in onderhoud? Vinyl vloeren kuisen doe je in een handomdraai. Geen speciale schoonmaakmiddelen of behandeling nodig, neen, met een standaard schoonmaakmiddel en licht schrobwerk ziet jouw vinylvloer er binnen de kortste keren weer als nieuw uit! Een vinyl vloer kan tegen een stootje. Vinyl staat namelijk bekend om zijn sterke en duurzame eigenschappen. Bovendien is erg makkelijk om een vinyl vloer te leggen.

Geluiddempend

Ben je op zoek naar een vloer die naast onderhoudsvriendelijk ook nog eens stil is? Ook dan is vinyl een excellente keuze. Woon je in een appartementsgebouw, dan kan het wel eens zijn dat je last hebt van gehorigheid. Niets zo vervelend dan onenigheid hierover met je buren. Een vloer in vinyl is veel stiller dan bijvoorbeeld een houten vloer. Ze zijn geluiddempend waardoor ook je benedenburen veel minder last zullen hebben van gehorigheid, krakende vloeren en voetstappen vanuit jouw appartement.

Meer uit deze categorie

Popular stories

Ga veilig en vertrouwd op weg met jouw motor

Motorrijden doen de echte rijders onder ons maar al te graag. Hierbij komt het stukje bescherming standaard bij kijken. Want ongeacht hoelang de rit...

Een ongeluk komt nooit alleen

Mijn zoon had zich geblesseerd met voetballen. Een verkeerde beweging en we konden hem van het veld afdragen. Bij de spoedeisende hulp bleek dat...

Hoeveel geld kun je besparen op producten die je bij apple zakelijk koopt?

Hoeveel geld kun je besparen op producten die je bij Apple zakelijk koopt? Apple is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste technologiebedrijven...