Home Nieuws Op zoek naar een nieuwe hobby? Kweek eens een plant uit een wietzaadje!

Op zoek naar een nieuwe hobby? Kweek eens een plant uit een wietzaadje!

0
Op zoek naar een nieuwe hobby? Kweek eens een plant uit een wietzaadje!

Nu we allemaal wat meer aan huis gekluisterd zijn maken we ook meer tijd voor de gezelligheid thuis. Iedereen is opeens helemaal weg van ‘urban jungles’. Terwijl je vroeger amper oog had voor die half verlepte plant in de hoek van de woonkamer die je ooit van je oma kreeg, is hij nu je kleine baby. Hij heeft ondertussen al een naam gekregen. ‘“Frits” krijgt alle aandacht die hij nodig heeft en wordt ten gepaste tijde van voldoende water en extra voeding voorzien.

Waarom een wietplant?

Heb jij ook groene vingers gekregen? Ga voor wat afwisseling in je urban jungle en kies voor een wietplant. Het is een prima project, je zal er gaandeweg veel van leren. Het opkweken van cannabiszaden tot de verzorging van een mooie, vruchtbare volwassen plant vraagt wel wat werk, maar heeft natuurlijk een mooi voordeel. De Cannabisplant is, tenminste als je er goed voor zorgt, een erg dankbare plant die je op het einde van de rit voor al je goede zorgen ook wat teruggeeft. Je kan er dan letterlijk de vruchten van plukken. Kijk, daar hebben we wat aan!

Waar moet ik op letten?

Je kan er meteen inspringen of eerst wat research doen. Dat laatste is wel aan te raden. Moeilijk is het niet, een cannabis plant in leven houden, maar wil je graag beloond worden met een mooie oogst, dan lees je toch eerst best wat over de verzorging van dit geestverruimend kruid. Je kan er ver in gaan, maar zoals elke plant heeft deze 3 essentiële behoeftes waaraan voldaan moet worden. Licht, temperatuur en luchtvochtigheid zijn de basisfactoren die moeten worden afgestemd op de eisen van je groene vriend.

Wietzaden bestellen

Check, check, check? Genoeg ingelezen? Dan is de volgende stap je wietzaadjes kiezen. Er zijn 1001 verschillende opties. Alles hangt af van je persoonlijke voorkeur, je beschikbare tijd en het geld dat je ervoor wil vrijmaken. Je wietzaadjes kopen doe je best nadat je jezelf een aantal vragen hebt gesteld zoals: welke smaak wil ik, wil ik veel kunnen oogsten, hoe groot mag de plant worden en wil ik een autoflower of niet?

Back to nature

We grijpen massaal terug naar de natuur: we wandelen met z’n allen meer dan ooit (vroeger was een wandeling naar de supermarkt al te ver, nu is het een plezierig uitstapje) en half de stad is ter ontspanning aan het ‘binnentuinieren’ geslagen. Met het kweken van wietzaadjes pak je het slim aan en ga voor dubbele ontspanning en sta je eens zo dicht bij moeder natuur! What are you waiting for?