5 weetjes over de bekendste automerken

Related Articles

Audi, Mercedes, Volvo, Renault en BMW, we kennen ze allemaal. Maar ken jij ook deze vijf weetjes over je favoriete automerken?

Latijnse knipoogjes

Audi heeft een erg ingewikkeld beginverhaal dat start in de 20e eeuw bij de oprichter August Horch, waarna meerdere overnames leiden tot de fusie van Auto Union en NSU Motorenwerke in 1969. De naam ‘audi’ is een knipoog naar de oprichter, August Horch, omdat ‘audi’ in het Latijn ‘luister’ betekent, een vertaling van het Duitse woord ‘horch’. De volgende keer dat je een prachtige nieuwe of tweedehands audi ziet voorbij razen, kan je misschien roepen: “Ik hoorde je al aankomen!” Sorry, flauw mopje 😉.

Wonders in Stuttgart

Wist je dat in het Mercedes museum in Stuttgart de allereerste gepatenteerde auto van de wereld staat? Je vindt er meer dan 160 auto’s, gaande van de allereerste voortuigen tot futuristische modellen. Het is ook het enige museum ter wereld waar je een tijdlijn van 130 jaar aan autogeschiedenis kan bewonderen. En als je nostalgisch wil genieten van oudere modellen, is de tentoonstelling van de Medcedes SL een echte aanrader voor jou!

Mannelijkheid of ijzerindustrie?

Het logo van Volvo doet denken aan het symbool voor het mannelijke geslacht, met de cirkel en de pijl naar boven. Toch is dit niet de reden waarom ze voor dit symbool hebben gekozen. Het symbool is namelijk een knipoog naar de Zweedse ijzerindustrie, omdat het een oud chemisch symbool is voor ijzer. Dit symbool en de associatie met ijzer hoort bij de bekende waarden van Volvo, namelijk veiligheid, degelijkheid en sterkte.

Elektrische wagens

Het Franse merk Renault is al sinds 2011 aan het investeren in het ontwikkelen van elektrische wagens. Zo is het hun doel om elektrische wagens te ontwikkelen die door iedereen kunnen worden gebruikt, én waarbij het bereik groot genoeg is zodat je er comfortabel mee kan rijden zonder te veel te hoeven op te laden. Een voorbeeld hiervan is de Renault Zoe. Een Renault tweedehands aankopen is dus misschien wel een goede optie als je een elektrische wagen zoekt!

Nog zo’n mysterieus logo

Ook over BMW heb je wel wat weetjes. Zo waren de rivalen Mercedes en BMW bijna gefuseerd tijdens de Koude Oorlog omdat BMW het financieel erg moeilijk had. De aandeelhouders van BMW hebben er alles aan gedaan om dit te kunnen tegen houden en uiteindelijk heeft Herbert Quandt de aandelen kunnen kopen om BMW uit de handen van Mercedes te kunnen houden. En nog een laatste weetje: weet jij waarvoor het logo staat bij BMW? Een schaakbord of een schroef van een vliegtuig? Goede gok, maar het logo verwijst naar de vlag van de deelstaat Beieren in Duitsland waar BMW is ontstaan.

Meer uit deze categorie

Popular stories