Een carrière en kinderen

Related Articles

Het is tegenwoordig een moeilijke keuze, wil je een carrière of wil je kinderen. Waar vroeger er over het algemeen een klassieke rolverdeling was waar de man werkte en de vrouw thuisbleef met de kinderen is de rolverdeling tegenwoordig meer gebalanceerd. Vrouwen hebben ook een carrière en twee verdieners levert ook een stabielere financiële situatie op. Maar tegelijkertijd willen heel veel vrouwen en mannen ook gewoon kinderen. De vraag is dan ook of je kinderen kunt combineren met een carrière. Alhoewel het vraagt om flexibel zijn en wat opofferingen denken wij dat het heel goed mogelijk is om tegelijkertijd een carrière te hebben en daarnaast kinderen op te voeden. In dit artikel bespreken we hoe je dit kunt doen.

Zwangerschapsverlof en de eerste jaren

Tegenwoordig beginnen vrouwen later aan kinderen. Een goede leeftijd voor vrouwen om een kind te krijgen is tussen de dertig en de 35. Dit betekent dat je een aantal jaar hebt om een carrière op te bouwen en geld te verdienen. Als je tijdens je zwangerschap en de eerste paar jaren nadat je je kind hebt gekregen verlof neemt is het makkelijker om daarna weer met je carrière verder te gaan als je daarvoor al gewerkt hebt. En op deze manier kun je toch heel fijn die eerste jaren volledig op je kinderen focussen wat wel zo fijn is om een diepe band met je baby op te bouwen.

Overblijven

Wanneer je kinderen eenmaal de leeftijd hebben bereikt dat ze naar school gaan is het gemakkelijker om weer te gaan werken. Je kinderen kunnen de een of twee uur nadat ze thuiskomen van school zichzelf wel redden en als je thuiskomt kun je voor ze zorgen en beginnen met koken. De enige vraag is natuurlijk wat je kinderen doen tijdens lunchtijd. Gelukkig kunnen ze overblijven en op school eten wat ook voor de kinderen leuk is aangezien ze met vrienden en vriendinnen kunnen spelen. Tegelijkertijd kunnen ze ook gewoon bij vrienden of vriendinnen thuis eten.

Een bedrijfje vanuit huis

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig ook een eenmansbedrijfje waar ze vanuit huis geld verdienen. Op deze manier kun je thuis zijn voor de kinderen en alsnog werken. Het kan wel lastig zijn als je aan het werk bent en de kinderen binnen komen lopen. Geef ze leuk speelgoed om ze zoet te houden, wij raden speelgoed van Schleich aan. Werken en het hebben van kinderen combineren is tegenwoordig heel goed mogelijk.

Meer uit deze categorie

Popular stories