Gelukkig Spaarjaar!

Related Articles

Wie wat bewaart

Sparen is fijn. Misschien spaar je voor een specifiek doel, misschien wil je gewoon meer vermogen genereren en misschien ben je van plan om – door nu op de centjes te letten – later het leven te leiden  waar je zo naar verlangt. Wat je reden ook is: door nu zuinig te leven kan je later jezelf eextra luxe toekennen. Of misschien zet je geld aan de kant omdat je het nu nog wat breder hebt, maar verwacht dat je dit later in het jaar nodig gaat  hebben. Maar het gaat er niet om waarom je het doet, het gaat erom dát je het doet. Sparen is hartstikke verstandig. En terwijl je spaart wil je natuurlijk niet jezelf nu van de basisspullen ontzien. Het is daarom slim om zo efficiënt mogelijk proberen te sparen. Dan voel je het zo min mogelijk, maar houd je aan het einde van de rit toch een aardig bedrag over. Dat is, zeker in een maatschappij waar alles steeds duurder was, een slimme en fijne zet.

Tips

In het kader van ‘wie wat bewaart, die heeft wat’, geef ik je daarom een aantal tips om 2020 op een slimme spaarmanier te kunnen beginnen. Daar komen ze:

  • Ga eens goed al je huidige abonnementen na. Vaak heb je stiekem lidmaatschappen lopen die je helemaal niet gebruikt, of , nog erger, niet eens meer wist te hebben. Door deze op te zeggen of een goedkoper alternatief te zoeken kan je een hoop geld besparen.  Vergeet daarbij niet te kijken naar je vaste lasten! Gas, water, licht, maar bekijk ook de telefoon abonnement aanbiedingen! Deze kan je jaarlijks vaak goedkoper afsluiten en dat bespaart behoorlijk;
  • Begin met zegeltjes sparen. Het rendement hierop is gemiddeld 6%, wat dus betekent dat je voor elke 100 euro gratis 6 euro extra krijgt. Dit kan op jaarbasis flink oplopen!
  • Verkoop spullen die je niet nodig hebt. Doe de voorjaarsschoonmaak, zoek uit wat je echt niet gebruikt en verkoop dit via Marktplaats. Als je dit jaarlijks doet, en tevens wat je nodig hebt tweedehands koopt, kan je een hoop centjes besparen.
  • Houd de aanbiedingen in de gaten. Vaak zijn specifieke groenten en andere voedingsmiddelen in een bepaald seizoen een stuk goedkoper in te slaan. Laat de aardbeien dus liggen en koop die boerenkool die in de aanbieding is!

Wat doe jij zelf om op de centjes te letten? En ben jij een spaartype, of leef jij lekker in het nu en laat je alles rollen? Laat het ons weten!

Meer uit deze categorie

Popular stories

3 redenen waarom de zomer het beste seizoen is

Je hebt verschillende soorten mensen: Hondenmensen en kattenmensen, Apple mensen en Android mensen, maar je ook zomermensen en wintermensen. Zelf ben ik een echte...

Inspiratie te kort?

Het is heel herkenbaar dat je leuk cadeautje aan iemand wilt geven, het kan voor verschillende gelegenheden zijn, zoals een verjaardag, relatiegeschenk of het...

Ballonvaren: een leuke activiteit!

Ben je woonachtig in België en heb je zin in een leuke activiteit? Misschien heb je net een nieuwe relatie, en wil je hem/haar...