Een kleinschalige trouw organiseren? Dat doe je zo!

Related Articles

Het is 2021 en ook in de trouwwereld hoef je niet meer volgens de regels te spelen. Kies gewoon waar jij je goed bij voelt! Heb je niet zo’n groot budget? Houd je het liever knus? Wil je graag in het buitenland trouwen maar kan niet iedereen mee? Allemaal goede redenen om een intieme trouw te organiseren. Wil je toch graag geen familieruzies door jouw trouwuitnodigingen maar wil je vooral genieten van de mooiste dag uit jullie leven? Geen zorgen, dat kan! En wij vertellen je graag hoe.

Wat met de gasten?

Hoofdzorg nummer 1: hoeveel mensen nodigen we uit en vooral: wie? Het is een moeilijke en hartverscheurende keuze, maar wij hebben wel nog iets achter de hand. Volg dus gewoon je hart en denk aan iedereen die voor jullie écht op je bruiloft moet zijn. Maak zo een lijst van een 50-tal gasten. Enkele criteria om je hierbij te helpen:

  • Zijn het mensen die je goed doen voelen?
  • Zie je hen meer dan 2 keer per jaar?
  • Geef je hen knuffels of kan je urenlang babbelen?
  • Zijn ze oprecht blij voor jullie als koppel op deze speciale dag of zijn ze eigenlijk gewoon nieuwsgierig?

Wat nu met die nonkel die je al drie jaar niet gezien hebt, maar die de ‘familieband’ toch wel echt belangrijk vindt? Die stuur je gewoon een persoonlijk en mooi kaartje waarin je uitlegt dat je voor een intieme bruiloft kiest, en dat ze altijd welkom zijn bij jou thuis voor een stukje taart of op een spaghettiavond. Willen ze jullie echt graag zien? Dan prik je een datum. Zo niet? Dan moesten zij ook sowieso al niet op je bruiloft zijn 😉

Begin goed op tijd

Is je lijst klaar? Super, vergeet dan zeker niet om goed op tijd je save the date kaarten te versturen. Je gasten zijn nauwkeurig (en streng) geselecteerd dus dan zou het enorm jammer zijn mochten ze toch al andere plannen hebben en je een feest organiseert voor maar 25 gasten, terwijl je een budget had voor 50. Start dus goed op tijd met de lijst, organisatie en uitnodigingen. Bij een intieme bruiloft wil je misschien wel iets extra doen, zoals een hotel afhuren, je tuin versieren of naar het buitenland trekken? Dit vergt veel extra organisatie en je raadt het al: ook hier heb je tijd voor nodig.

Make it special

Het mooiste aan een intieme bruiloft is dat je die avond herinneringen kan maken met al je gasten. Geniet dus van mooie foto’s, leuke babbels, zotte danspartijen en duizend knuffels. Als je je trouwkaarten of bedankkaartjes uitstuurt, kan je ze personaliseren door een toffe polaroidfoto van jullie toe te voegen of een klein tekstje te schrijven. Zo vergeten ook zij je bruiloft nooit!

Meer uit deze categorie

Popular stories