7 accessoires om jezelf te beschermen tijdens het werken

Related Articles

Het is belangrijk dat je jezelf beschermt tijdens het werken ook al lijkt het geen gevaarlijke opdracht. Het zijn meestal de mensen die zichzelf niet beschermen omdat ze dat niet nodig achten, die iets voor hebben. Hier willen we je absoluut geen schrik mee aanjagen, maar je alleen behoeden voor een ongeluk. Hieronder vind je dus 7 dingen die je nodig hebt om veilig te kunnen werken.

Hoofdbescherming

Het dragen van een helm is oh-zo belangrijk. Het beschermt één van de meest gevoelige delen van je lichaam. Je hebt geen grote klap nodig om stevige verwondingen op te lopen aan je hoofd.

Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende soorten helmen die afgestemd zijn op verschillende werkcondities. Bekijk zeker en vast de verschillende opties en kies een helm die het beste past bij jouw behoeften.

De tijd dat het dragen van een helm heel ongemakkelijk was, is al lang verleden tijd. Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om helmen zodanig in te stellen dat ze passen als gegoten.

Bescherm je ogen

Je ogen zijn bij uitstek het gevoeligste deel van je lichaam. Wereldwijd vinden er elke dag 600 ongelukken plaats van mensen die tijdens het werken een verwonding oplopen aan hun ogen. Dit risico vermijd je door het dragen van een bril.

Werk je met fel licht? Dan raden we je aan om een scherm te gebruiken in plaats van een bril.

Bescherm je voeten

Het dragen van veiligheidsschoenen is ook erg belangrijk. Zeker als je in een magazijn werkt of regelmatig moet sleuren met zware dingen. Ook als je geen van beide doet, dan is het nog steeds aangeraden om veiligheidsschoenen te dragen. Iets laten vallen op je voet is snel gebeurd.

Vind je klassieke werkschoenen niet mooi? Niet getreurd, tegenwoordig vind je ook veiligheidsschoenen sneakers die dezelfde bescherming bieden en er beter uitzien.

Vermijd een piep in je oren

10 tot 20% van de bevolking heeft last van tinnitus. Veel mensen denken dat het volstaat om je oren te beschermen tijdens een festival, maar niets is minder waar. Ook tijdens het werken moet je je oren beschermen.

Kleed jezelf zoals het hoort

Het aandoen van de juiste kledij biedt al heel wat bescherming. Zo heb je verschillende werkkledij voor verschillende sectoren. Denk maar aan werkkledij winkel voor mensen die in een ziekenhuis werken. Ook heb je werkkledij dat speciaal geschikt is voor loodgieters. Deze kledij bevat extra zachte stukken om de knieën te beschermen.

Meer uit deze categorie

Popular stories