Home Nieuws ‘Feesten’ in corona tijd, het kan!

‘Feesten’ in corona tijd, het kan!

0
‘Feesten’ in corona tijd, het kan!

Als ik het heb over ‘feesten’ in de tijd van het Coronavirus kijken mensen mij altijd gek aan. “De clubs zijn toch dicht?” en “Dat is toch helemaal niet verantwoord?” krijg ik vaak te horen. En ja, de clubs zijn inderdaad dicht. Maar ook in tijden van Corona kan je verantwoord feesten; het moet gewoon even op een andere manier! En omdat iedereen die ik om mij heen spreek, jong of oud, het feesten inmiddels best wel mist, heb ik deze blog geschreven. Een blog over hoe je, zelfs in Corona tijd, verantwoord alternatieve feestjes kan organiseren. Die tóch een beetje voelen als feesten, ook al zijn ze niet in een club of bar. 

Tip 1: het terrassenfestival 

Mijn eerste tip om toch nog een beetje het gevoel van ‘feesten’ te krijgen, is naar een terrassenfestival te gaan! Inmiddels hebben veel organisaties namelijk slim ingespeeld op het gebrek aan uitgaan en organiseren zij dit soort ‘sitdown-festivals’. De naam zegt het al een beetje maar deze festivals zijn ingericht als een ‘normaal’ festival, behalve dat je hier enkel kan zitten. Het is dus heel veilig omdat je met je vrienden aan een tafel zit en niet met andere mensen in contact komt. Maar toch kan je lekker genieten van muziek, een drankje en soms zelfs eten of optredens. 

Tip 2: kroegentocht in eigen huis 

Mijn tweede tip is om een kroegentocht te organiseren in en met je eigen huis! Ook op deze manier kom je namelijk niet in contact met andere mensen, enkel de mensen die in je huis wonen of die je zelf uitnodigt. Ik heb al van veel mensen gehoord die dit hebben georganiseerd en het werkt zo: Je start in een kamer en gaat alle kamers af. In elke kamer drink je een ander drankje, een andere cocktail of een ander shotje. Geweldig toch! Ik heb dit laatst geprobeerd met mijn huisgenoten en wij deden in elke kamer een ander shotje. Degene van de kamer mocht het shotje bedenken! En afhangend van hoe groot je huis is en wat je drinkt, zal je aan het einde van de tocht zeker in de feeststemming zijn. Ik was dat in ieder geval wel van alle jägermeister

Tip 3: silent disco

Mijn derde tip is om met een groep vrienden een silent disco te organiseren ergens in een tuin of park. Net zoals bij de tips hiervoor is dit een veilige manier om toch met je vrienden te kunnen feesten. En het voordeel van de silent disco koptelefoons is dat je niet je buren hoeft in te lichten! Door de koptelefoons verzorg je namelijk helemaal geen geluidsoverlast, behalve als je natuurlijk hard mee staat te schreeuwen met een liedje. Maar dat vinden de buren vast minder erg dan een keiharde bas. En je kan zo’n silent disco feest natuurlijk ook overdag organiseren, dan is er al helemaal niks aan de hand!