Drie keer lekkere cocktails

Nu de crisis van het COVID-19 virus weer oploopt, moeten cafés, bars en restaurants al om tien uur ‘s avonds dicht. Niet echt gezellig dus, als je zin had in een avondje drinken of uitgebreid tafelen met vrienden of familie. Gelukkig kan je ook van je huis een restaurant of café maken! Eten kan je tegenwoordig heel makkelijk bestellen of afhalen (zelfs bij luxe restaurants) en je drankjes koop en maak je dan gewoon lekker zelf. Zelf vind ik het altijd leuk om een beetje cocktailbar-gevoel in huis te houden en zelf cocktails te maken. Ook mijn vrienden en familie vinden het enorm leuk als ik weer eens met de shaker in de keuken sta. Daarom heb ik voor jullie een blog geschreven over cocktails en drankjes die makkelijk te maken zijn maar tevens de bar-sfeer naar je huis halen! 

Sgroppino 

Het eerste drankje wat heel makkelijk te maken is, is een sgroppino. Je kan een sgroppino, zoals veel mensen denken, serveren als een dessert. Maar je kan een sgroppino ook serveren als tussengerecht om de smaak van je gasten te neutraliseren! Op die manier kan je ook nog een dessert serveren of een cocktail aan het einde, maar heb je dit heerlijke drankje tussendoor. Een sgroppino is enorm makkelijk te maken, dus wees niet gevreesd. Het enige wat je nodig hebt is vodka, prosecco en citroensorbetijs! Je gooit de ingrediënten allemaal samen in de blender, mixt ze door elkaar en… Serveren maar! Als je het mooi in champagneglazen schenkt ziet het er prachtig uit en kan geen restaurant hieraan tippen! 

Een aperitief  

Daarnaast is het leuk om vooraf een aperitief te serveren. Dit serveer je dus aan je gasten nog voor het diner, bij de borrelhapjes of een amuse. Een aperitief is ook vaak makkelijk te maken, alhoewel het er wel een beetje aan ligt welk recept je kiest. Een aperitief cocktail heeft als basisingrediënt bubbels en voor de rest kan je allerlei verschillende aperitief cocktails maken. Je kan het dus helemaal aanpassen op het soort diner dat je gaat koken, de smaak van je gasten of wat je zelf lekker vindt! Zelf heb ik bijvoorbeeld wel eens een limoncello-spritz gedronken, wat ik een erg leuk drankje vond voor bij een Italiaans diner. Maar kijk lekker op internet en zoek jouw favoriet! 

Shotjes 

Tot slot is het leuk om, als het diner geweest is, shotjes te serveren. Of om de shotjes in een cocktail te verwerken! Op die manier kan de sfeer die er hangt nog even doorgaan en hoeven je gasten niet al naar huis. Je kan bijvoorbeeld jägermeister shotjes serveren op een mooi dienblad of een cocktail maken waar jägermeister in moet zoals een Black Blood of een Bloody Winter. Zeggen deze namen je niks? Dat maakt niet uit! Op internet vind je talloze recepten voor cocktails met jägermeister!