Home Wonen Een fleurige parasol en mooie tuinset in de tuin: klaar voor de zomer 2021!

Een fleurige parasol en mooie tuinset in de tuin: klaar voor de zomer 2021!

0
Een fleurige parasol en mooie tuinset in de tuin: klaar voor de zomer 2021!

Als we denken aan fleurige parasols, dan denken we al vaak aan een vakantie in het zonnetje aan het zwembad. Met een heerlijke parasol boven ons hoofd kunnen we genieten van een goed boek wanneer het wat té warm wordt. Maar hiervoor moeten we natuurlijk niet naar het buitenland! Met een fleurige parasol en een mooie tuinset in de tuin, waan je je zo ook op vakantie!

Parasols: verschillende soorten

Als je aan parasols in eigen tuin denkt, dan denk je aan een heel grote parasol waar de hele familie onder kan en waar nooit plek voor zal zijn in jouw eigen tuin. Maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Er zijn immers verschillende soorten parasols, zodat er voor elke tuin groot of klein wel een parasol in past. Je hebt uiteraard de standaard parasol met een voet die je door een gat van een tuintafel kan steken of gewoon zo kan zetten. Er zijn parasols in deze soort die je kan kantelen, maar sommige kan je maar in een stand zetten.

Dan heb je ook nog de muurparasols, deze zijn vooral handig wanneer je een kleinere tuin of terras hebt. Het is een parasol die niet veel weegt en je dus gemakkelijk aan de muur van je terras kan hangen. Het nadeel bij deze parasols, is dat je ze wel niet kan draaien of kantelen. Ideaal is dan weer de zweefparasol. Deze is voorzien van een grote staander en een zwenkarm. De parasol blijft dus op zijn plek staan met de staander, maar je kan hem wel in alle richtingen draaien en kantelen binnen zijn draaicirkel. Bij deze parasol is het handig om hem boven de tafel te plaatsen en je hebt toch geen last van de staander of de voet!

Tuinsets voor iedereen

Wanneer je een klein terras of een kleine tuin hebt, kan je een probleem dus niet alleen hebben met parasols, maar ook met tuinsets. Maar gelukkig zijn er ook zoals bij de parasols een hoop mogelijkheden bij tuinsets. Heb je een kleine tuin, dan kan je misschien niet die prachtige tuinset van jouw dromen kopen, maar dat is natuurlijk geen ramp. Zolang je maar een comfortabel en leuk plekje hebt om te zitten, is het toch al heel fijn om de zomer in jouw tuin te kunnen doorbrengen, nietwaar?

Tuinsets met aparte stoelen kunnen een oplossing zijn voor een kleine tuin. Op die manier moet je geen rekening houden met de breedte van soms wel heel erg brede tuinsets. Wanneer je kiest voor aparte stoelen bij een tuinset, kan je deze zo dichtbij of zo veraf van elkaar zetten als je zelf wilt. Lekker gezellig om met zijn allen ’s avonds in de kleine tuinset dicht bij elkaar te zitten. Tuinsets hoeven helemaal niet groot en duur te zijn om gezellig te zijn. Wanneer je echt maar een beperkte plaats hebt, kan je ook altijd overwegen om een opvouwbare tuinset te kopen. Deze oogt misschien wat minder mooi, maar is wel heel erg praktisch!