Raamfolie op de auto plaatsen

Related Articles

Een fel schijnend zonnetje is natuurlijk lekker, maar vaak niet wanneer je aan het auto rijden bent. Door het fel schijnende zonnetje, kan het namelijk zijn dat je zicht verslechterd wordt. Om ervoor te zorgen dat je over voldoende zicht beschikt, en geen last hebt van het zonnetje, is het raadzaam om eens op zoek te gaan naar raamfolie auto. Door raamfolie op de autoruiten te plakken, hebben zowel jij als bestuurder, als de kinderen achterin minder last van het zonnetje. Dit zonder op zoek te moeten naar zonneschermen voor aan de zijruiten van de auto die je vaak moet bevestigen met zuignappen. Daarnaast geven deze zuignappen soms vlekken op de autoruiten en laten zo nu en dan wel eens los. Een betere oplossing is dan ook om op zoek te gaan naar raamfolie auto. Hierdoor worden de ruiten van je auto als het ware geblindeerd. Hierdoor ben je niet alleen beschermd tegen het felle zonlicht, maar is deze folie ook nog eens inkijk werend. Deze autoruitfolie is in allerlei tinten beschikbaar.

Tinten autoruitfolie

Raamfolie auto is in allerlei verschillende tinten beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om je voorruit en voor zijruiten te blinderen met deze autoruitfolie. De raamfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes en met verschillende eigenschappen. Zo zal de ene raamfolie een betere lichtreflectie hebben dan de andere, en zal de ene raamfolie een betere  zonnewarmtewering hebben dan de andere. Daarnaast is het zelfs mogelijk op raamfolie op je autoruiten te laten plakken die tevens veiligheids- en inbraak vertragend is. Wanneer je bijvoorbeeld op de snelweg rijdt en er een steentje op je vooruit spat. Hierdoor kan het zijn dat er een sterretje in je voorruit ontstaat, of zelfs een complete barst. Wanneer dit het geval is, zal in veel je gevallen je voorruit vervangen moeten worden. Je voorruit vervangen kan aardig hoge kosten met zich mee brengen. Zeker als je niet verzekerd bent tegen ruitschade, of omdat er allerlei sensoren in je voorruit zitten verwerkt.

Sensoren in een voorruit

Veel auto’s van tegenwoordig hebben een aantal sensoren in de voorruit. Hierbij kun je denken aan regensensoren waardoor de ruitenwissers automatisch aangaan op het moment dat het regent. Of aan de warmtesensoren. Hierdoor wordt je autoruit verwarmd waardoor je vrijwel geen last hebt van beslagen autoruiten op het moment dat je na een regenbui met een natte jas in de auto stapt. Wanneer je zo’n voorruit moet laten vervangen omdat er schade aan je voorruit is ontstaan, kan dat een naar kostenplaatje met zich mee brengen op het moment dat je niet verzekerd bent tegen ruitschade. Autoruitfolie wat zorgt voor extra veiligheid bij ruitschade is dan ook zeker aan te raden.

Meer uit deze categorie

Popular stories