Tips om een saaie, kale muur op te leuken!

Related Articles

Een huis moet als thuis voelen. Dit lijkt op het intrappen van een open deur, maar toch is lang niet ieder huis ook een thuis. Ben jij ook van mening dat er sfeer ontbreekt in jouw woning? Dan wordt het de hoogste tijd om in actie te komen. Je kunt er in dat geval voor kiezen om één of meerdere muren van een warme kleur te voorzien. Hierdoor haal je al aanzienlijk meer sfeer in huis. Indien het een grote muur betreft, blijft deze echter behoorlijk kaal. Gelukkig kun je ook genoeg doen om een saaie, kale muur op te leuken. Benieuwd hoe je dit doet? Wij geven je hier een aantal tips.

Hang foto’s op

Ben je iemand die mooie herinneringen koestert? Dan kun je een saaie muur goed opleuken met behulp van foto’s. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn van mooie plekken die jij hebt bezocht of gave dingen die je hebt gedaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om foto’s van dierbare personen aan de muur te hangen. Zo geef je jouw woning direct een persoonlijk tintje. Om het niet te saai te maken, raden wij je aan om niet allemaal dezelfde lijstjes te gebruiken. Kies voor verschillende soorten fotolijstjes en hang ze ook niet allemaal op dezelfde manier op. Zodoende creëer je een speels effect, waardoor er niet langer sprake is van een saaie, kale muur.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een spiegel aan de muur, niet iedereen is er dol op. Toch is een spiegel ideaal om een saaie, kale muur mee op te leuken. Dit komt allereerst doordat spiegels tegenwoordig in allerlei verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor past een spiegel vast en zeker ook in jouw interieur. Is dit niet het geval? Dan komt dit waarschijnlijk door de lijst om de spiegel. Wanneer je deze niet mooi vindt, laat je een kader op maat maken. Je bepaalt in dat geval zelf de afmetingen van de lijst, evenals het materiaal waarvan hij gemaakt wordt. Op deze manier weet je zeker dat een spiegel geweldig staat op een saaie, kale muur.

Kunst aan de muur

Houd je niet zo van spiegels? En vind je het ook niet wat om een saaie, kale muur op te leuken met foto´s? Dan is kunst misschien meer wat voor jou. Wanneer we het hebben over kunst voor aan de muur, komen we al snel bij een schilderij uit. Heb je een mooi canvasdoek gezien? Dan kun je deze zonder problemen aan de muur hangen. Mogelijk vind je de randen van het doek niet mooi. Geen probleem, want met een lijst verberg je de randen van het doek namelijk achter de lijst. Grote voordeel van een lijst om jouw schilderij is dat je deze aan kunt laten sluiten bij de rest van het interieur. Mede hierdoor is een schilderij altijd een aanwinst voor (vrijwel) iedere muur.

Meer uit deze categorie

Popular stories