Fouten die je wilt voorkomen bij het kopen van een laptop

Een goede laptop kiezen is erg lastig. Er zijn talloze modellen op de markt voor verschillende prijzen, en het is moeilijk om de juiste keuze te maken. Hier een aantal valkuilen die je wilt vermijden bij het kopen van een laptop!

De goedkoopste laptop kopen

Er zijn een aantal goede laptops voor een klein budget op de markt, maar het is niet altijd een goede keuze om de goedkoopste te kiezen. Als je niet goed naar de specificaties kijkt kun je zomaar een laptop kopen die echt niet vooruit te branden is. Vergelijk altijd de specificaties, en zoek op wat je minimaal wilt hebben voor jouw gebruik

Te veel betalen

Daartegenover staat weer dat je ook makkelijk te veel kunt betalen. Er zijn laptops te koop van meerdere duizenden euro’s met specificaties waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt. Nadat jij jouw minimum vereisten hebt vastgesteld kun je daar ook op baseren wat je maximaal nodig hebt. Zo ga je bijvoorbeeld waarschijnlijk geen SSD van 5 TB gebruiken, of hoef je ook niet de nieuwste games op de beste kwaliteit te spelen.

Niet aan de toekomst denken

Je wilt graag dat jouw laptop een redelijke tijd mee gaat. Het is dan ook slim om te bedenken of je over drie jaar nog steeds met jouw laptop kunt werken. Waar het budget het toelaat kun je beter boven de minimumeisen gaan zitten dan er recht tegenaan. Je geeft dan misschien wel tweehonderd euro meer uit, maar dan kun je wel twee keer zo lang met jouw laptop doen!

Compatibiliteit met aansluiting

Een super dunne laptop is mooi, en soms ook wel handig, maar er zit ook een groot nadeel aan. Vaak mis je allerlei aansluitingen zoals meerdere USB’s, een HDMI poort of AUX ingang. Bedenk dus van te voren welke aansluitingen je op z’n minst wilt. Er is niets vervelender dan een aansluiting missen wanneer je deze echt nodig hebt.

Te veel op één onderdeel focussen

Als je heel graag een specifiek onderdeel wilt, zoals een krachtige grafische kaart, dan kijk je jezelf snel stuk op dat onderdeel. Hierdoor betaal je al gauw te veel omdat de andere onderdelen onnodig duur zijn. Vaak vind je bij krachtige processoren of grafische kaarten ook 32GB RAM, iets wat eigenlijk niemand nodig heeft. Of misschien zijn de rest van de onderdelen wel ondermaats, en halen ze niet het maximale uit de grafische kaart. In zulke situaties kun je misschien beter jouw eisen iets afstellen zodat je een laptop kunt vinden die meer geschikt is voor jou.