Home Nieuws Geniet van prachtige uitzichten met een ballonvaart!

Geniet van prachtige uitzichten met een ballonvaart!

0
Geniet van prachtige uitzichten met een ballonvaart!

Het is altijd moeilijk om leuke en originele cadeaus te geven aan iemand. Vaak grijp je automatisch terug naar de standaard geschenken zoals een bos bloemen of een bon waarvan je weet dat het feestvarken het kan gebruiken. Om de persoon in kwestie toch te verrassen, kan je misschien kiezen voor een ballonvaart. Van een unieke ervaring gesproken!

Wat kost een ballonvaart juist?

De ballonvaart prijs hangt in eerste instantie voor een groot stuk af van de locatie waarvan je wil vertrekken. Je kan kiezen voor een van de vertrekpunten van de organisatie zelf. Deze zijn er over heel Vlaanderen. De goedkoopste startlocatie start vanaf een prijs van 129 euro per persoon.

Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld te starten vanuit je tuin. Of vanaf een locatie dicht bij jou in de buurt. Dan zijn er natuurlijk wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Zo mag het opstijgterrein bijvoorbeeld niet in gecontroleerd luchtverkeersgebied liggen of mogen er geen bomen staan te dicht bij het opstijgpunt. Deze kunnen namelijk het opstijgen en landen belemmeren.

Wil je graag enkel met je eigen groep een ballon delen, dan stijgt de ballonvaart prijs natuurlijk. Dit wordt namelijk beschouwd als een VIP-arrangement. Daarnaast kan je ook een ballonvaart boeken voor een teambuilding of voor een zakelijke aangelegenheid. Heb je een voorkeur om in de ochtend of in de avond de vlucht te doen? Ook dat is mogelijk.

Waar kan ik een ballonvaart boeken?

Zoals hierboven al is vermeld, zijn er vertrekpunten over heel Vlaanderen. Zo is er een ballonvaart in Gent of een ballonvaart in Antwerpen. Bij de ballonvaart in Gent zie je bijvoorbeeld niet enkel het centrum, maar ook de omliggende (deel)gemeentes zoals Drongen, Gentbrugge en Zwijnaarde. In Antwerpen zijn dit onder meer Merksem, Ekeren en Wilrijk. Waar je dus ook woont in Vlaanderen, er is altijd wel een vertrekpunt bij jou in de buurt.

Wat mag ik verwachten bij een ballonvaart?

Je moet toch een drie à vier uur uitrekken voor de volledige activiteit. Eerst wordt de ballon klaargemaakt en opgezet en ondertussen word je uitgebreid gebrieft over wat je mag verwachten en wat je wel en niet mag doen aan boord van de ballon. Bovendien ben je ook volledig verzekerd door de organisatie. Nadien ga je letterlijk de lucht in voor een tocht van ongeveer een uurtje. Na de ballonvaart word je nog verwend met een hapje en een drankje en word je ook teruggebracht naar de startlocatie.

Als aandenken krijg je een gepersonaliseerd vluchtcertificaat met alle vluchtdetails op. Zo staat er de opstijg- en landingslocatie bij en ook de maximumhoogte die is bereikt tijdens de ballonvaart. Zo heb je een uniek aandenken aan een prachtige ervaring!