Het gebruik van condooms tijdens de seks

Related Articles

Wanneer je met een partner de eerste stappen gaat zetten op het gebied van seks of wanneer dit snel met verschillende partners is, is het wel zo fijn als de seks veilig gebeurd. Een condoom kun je hierdoor prima gebruiken, die je zal beschermen tegen zwangerschappen en eventuele seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Echter is het zo dat het soms erg lastig is om het gebruik van een condoom te bespreken. De vrouw wilt het meestal wel graag, maar probeert de man er toch echt veel onderuit te komen door te zeggen dat het condoom niet comfortabel zit, knelt, of beweert de man juist dat hij het wel vertrouwd en hierdoor zonder condoom seks wilt hebben. 

In dit blog vertellen we je hoe je het gebruik van condooms tijdens de seks nu bespreekbaar kunt maken, hoe je een condoom nu om doet en welke verschillende condooms er nu te verkrijgen zijn!

Maak het gebruik van condooms bespreekbaar!

Alhoewel vele mensen niet graag spreken over het gebruik van condooms, is het juist wel belangrijk om het gebruik van condooms bespreekbaar te maken! Condooms zijn zeer aan te raden om te gebruiken tijdens de seks, omdat ze simpelweg je het meeste zullen beschermen! Een condoom beschermt je tegen ongewenste zwangerschappen, maar voorkomt een condoom ook de overdraging van een eventuele seksueel overdraagbare aandoening. Vele mensen zeggen dat ze geen klachten hebben en dus ‘schoon’ zijn, maar kun je hier niet altijd zeker van zijn. Wanneer je in een relatie zit en toch graag een condoom gebruikt, kun je ook het feit bespreken dat je erg veel van je partner houdt en daarom een condoom wilt gebruiken, zodat jullie veilig seks kunnen hebben.

Hoe doe je nu een condoom om?

Sommige mensen zeggen wel eens dat het gebruik van een condoom ervoor zorgt dat de seks niet meer spannend of intens is en zij hier niet meer opgewonden van worden. Echter is hier ook erg veel op te verzinnen! Samen met je partner zijn jullie elkaar aan het opwinden en raken jullie elkaar aan, waardoor het a=ook aan te raden is om je partner het condoom om te laten doen. Maak het spannend en doe dit rustig aan, zodat de spanning erin blijft zitten en alles soepel verloopt. 

Tijdens het omdoen van een condoom is het belangrijk dat je het puntje van een condoom vast blijft houden. Je zet het condoom op de eikel, waarna je deze rustig laat afglijden en het condoom comfortabel zal zitten.

Verschillende soorten condooms

Er zijn verschillende condooms te verkrijgen. Zo zijn er standaard condooms, zoals de durex condooms. Durex verkoopt vele standaard condooms van latex, maar zijn er ook condooms te verkrijgen met extra glijmiddel en zijn er zelfs durex condooms met smaakjes te verkrijgen. Ook condooms met ribbeltjes zijn de laatste tijd steed populairder aan het worden, deze condooms zorgen voor een extra stimulans tijdens de seks!

Meer uit deze categorie

Popular stories