Hardlopen doe je natuurlijk met de beste loopschoenen

Related Articles

Ben jij een fervent hardlopen? Dan weet je dat het type schoen dat je draagt het allerbelangrijkst is! Je schoenen moeten je ondersteunen, en zorgen ervoor dat je geen nare blessures krijgt. Daarom loont het de moeite te investeren in een goed paar, bijvoorbeeld van het merk Asics. Dit merk is niet voor niets zeer populair onder hardlopers, want hun schoenen zijn van zeer goede kwaliteit, en zien er ook nog eens tof uit!

Welke Asics schoenen zijn geschikt om mee hard te lopen?

Het assortiment Asics loopschoenen is ontzettend groot. Als je niet teveel tijd wilt steken in onderzoek kun je direct voor de Asics GT 2000 gaan. Deze schoen is speciaal ontworpen om mee hard te lopen. Het is een wat ouder model, maar daarom niet minder populair. En juist om die reden kun je deze schoen een stuk goedkoper aanschaffen dan de nieuwe modellen die dit merk op de markt heeft gebracht. Waar je normaal gesproken tussen de 120 en 180 euro voor Asics loopschoenen betaalt kost de Asics GT 2000 je met korting nog slechts 99 euro. Een flinke besparing, en dat voor een schoen van dezelfde kwaliteit.

Klachten door slechte loopschoenen

Ga jij vaak hardlopen, maar loop je op goedkope of versleten schoenen? Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment klachten krijgt. Deze klachten hebben dan als oorzaak dat je voeten niet goed worden ondersteund. De voetzolen kunnen dan gaan slapen en tintelen, wat heel naar is bij lange afstanden. Ook kun je last van je hak krijgen. Het meest voorkomende is echter klachten aan de kuiten en rest van het lijf. Vergeet niet dat wanneer je hardloopt je hele lichaam bij elke stap een schok krijgt. Je schoenen horen deze op te vangen, en als dat niet gebeurt ga je dat op den duur merken aan stijfheid in je kuiten, bovenbenen, heupen en zelfs schouders. Je hele houding wordt beïnvloed door de schoenen die je draagt, en dat wordt nogal eens onderschat door veel mensen.

Koop de juiste loopschoenen

Of je nu voor luxe Asics loopschoenen gaat of een ander merk prefereert, zolang de schoenen goed dempen is het goed. Dat is vrijwel onmogelijk voor minder dan 80 euro, dus reken op een flinke investering. Schoenen van goede kwaliteit gaan echter een stuk langer mee, want bij hardloopschoenen geldt absoluut: goedkoop is duurkoop. Investeer dus in een kwalitatief goed paar. Het blijft langer mooi, en je hele lichaam is daarmee beter bestand tegen de schokken die het tijdens het hardlopen krijgt.  

Meer uit deze categorie

Popular stories