Ga veilig en vertrouwd op weg met jouw motor

Related Articles

Motorrijden doen de echte rijders onder ons maar al te graag. Hierbij komt het stukje bescherming standaard bij kijken. Want ongeacht hoelang de rit ook mag duren, bescherming dragen we standaard. Ook in de winterperiode is het extra belangrijk om hier rekening mee te houden.

Draag een helm die comfortabel zit

Wanneer je op de motor stapt is het verplicht om een helm te dragen. Draag je dit niet? Dan riskeer je een fikse boete, wat natuurlijk zonde is van het geld. Maar welke helm moet je dan dragen? Over het algemeen zijn er ontelbaar veel verschillende soorten verkrijgbaar. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar gaat en welke soort motor jij hebt. Zo heb je niet alleen de Shark helm, maar ook andere merken zijn er verkrijgbaar. Hierin heb je dan de keuze onder andere uit een:

  • Integraalhelm

  • Systeemhelm

  • Jethelm

Drie compleet verschillende soorten waarbij je zelf de keuze kunt maken voor de helm die het meest comfortabel zit. Een integraalhelm is in feite een helm die het hoofd compleet sluit en is daarom ook de veiligste optie. De kin kan dan ook niet losgemaakt worden, wat je met een systeemhelm dus weer wel kan doen. Wel is het zo dat een integraalhelm voor de beste bescherming zal zorgen omdat de kin niet losgemaakt kan worden. 

Motorkleding moet aansluiten aan het lichaam

Ongeacht of dat het slecht weer is of niet, het dragen van beschermende motorkleding is belangrijk. Mocht het namelijk gebeuren dat je een ongeluk krijgt of met de motor gaat glijden, zal de kleding bescherming bieden. Zo heb je de keuze uit één compleet pak, maar kan je ook een aparte motor broek en jas dragen. Ga je echt een toer maken met meerdere vrienden op de motor? Dan heeft men de voorkeur voor een gesloten pak dat voldoende bescherming biedt. 

Van plan om een lange rit te maken?

Ga je een dagje toeren met vrienden? Kies er dan voor om extra bescherming te dragen tijdens de rit. Zo kan je een speciale niergordel aanschaffen dat de rug op de juiste manier ondersteunt tijdens de rit. Door deze gordel op de juiste manier te dragen tijdens de rit zal je merken dat je niet onderuit kan zakken. Dit komt ten goede voor de rug zelf! Tevens mag je je handschoenen niet vergeten. Niet alleen zorgen handschoenen voor warme handen, ook zullen ze bescherming bieden tijdens de rit. 

Over het algemeen is het belangrijk om te genieten tijdens de rit. Waar gaat jouw volgende rit naartoe?

Meer uit deze categorie

Popular stories