Wat zijn stockwagens en is het iets voor jou?

Related Articles

Op zoek naar een nieuwe auto? Dan heb je wel al eens van een vriend of kennis gehoord om een stockwagen te overwegen. Maar wat is het eigenlijk en wat zijn de voordelen? Wij lijsten al op waarom je een stockwagen wél of niet zou moeten kiezen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wagen.

Showroom pareltjes

Stockwagens zijn auto’s die bij de autodealer in de showroom staan. Het zijn auto’s waar bijna of niet mee zijn gereden en die dienen als demowagen om potentiële kopers te overtuigen. Dit maakt dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan de stockwagens, zoals korte levertijd en geen slijtage. Wat je zoal mag verwachten van een stockwagen zetten we hier even op een rijtje.

Kwaliteit, garantie en meteen mee naar huis

Een stockwagen moet eigenlijk niet onderdoen aan een nieuwe wagen: zo staan er veel verschillende snufjes op, zoals uitgebreide opties, en er staan geen kilometers op de teller. Bij een stock vw tiguan zijn een start/stop systeem, apple CarPlay, zetelverwarming, een open dak en dodehoekdetectie maar enkele opties waar je van kan genieten. Ook krijg je dezelfde voorwaarden als bij een nieuwe wagen, zoals garantie en soms zelfs bijstand. Dit zorgt ervoor dat je kan genieten van de voordelen van een nieuwe wagen aan een lagere prijs. Zo vind je SEAT stockwagens aan 1000 tot 2000 euro goedkoper dan de catalogusprijs. Het grootste voordeel van stockwagens is misschien wel de levertijd, zeker nu allerlei onderdelen schaarser worden. Je hoeft dus niet maanden te wachten op je auto: wanneer je een nieuwe auto dringend nodig hebt, is een stockwagen dus zeker een goede optie.

Nadelen stockwagens

De nadelen van stockwagens zijn dat je niet zelf je eigen opties voor je wagen kan kiezen, zoals extra opties maar ook de kleur van het interieur en exterieur. Het geluk hierbij is wel dat meeste basisopties (en zelf heel wat extraatjes) al op de wagen zitten omdat ze dienen als een verkoopmodel. Ook is het mogelijk dat er al een nieuw model uit is, maar de stockwagen nog van enkele jaren terug is. Zo zijn stockwagens dus niet altijd up-to-date en voldoen ze ook niet altijd 100% aan jouw voorkeuren.

Is dit niet wat je zoekt en is een kwaliteitsvolle wagen voldoende voor jou? Volg dan het advies van je vriend of kennis op en bekijk het aanbod aan stockwagens online of in je dichtstbijzijnde garage.

Meer uit deze categorie

Popular stories