Sportieve vakantie? Deze schoenen neem je mee

Related Articles

De zon schijnt, de wandelschoenen trekken we aan! Met het coronajaar (of is het jaren) achter ons, hebben meer en meer mensen de wandel-bug gevat en dat kan je ook doortrekken naar je vakantie. Een vakantie met of zonder kinderen hoeft niet altijd liggen aan het strand te zijn, je kan ook heel wat leuke sportieve activiteiten toevoegen. Welk schoeisel je allemaal nodig hebt voor zo’n sportieve reis, lees je hier!

Wandeltochten

Soms is het heerlijk om een lange wandeling in de natuur te maken. De Italiaanse Dolomieten, de Franse Alpen of de Duitse bossen: ze hebben allemaal hun charmes. Voor een wandelvakantie heb je trouwens ook niet veel nodig: wandelschoenen, een sportieve broek, een rugzakje voor water en drinken, een handige pet en een fleece trui voor wanneer het koud wordt op de bergen.

Watersporten

Bij watersporten trekken we al snel onze slippers en bikini aan, maar dat is niet altijd zo veilig. Denk er aan om een lichte T-shirt mee te nemen tegen een zonneslag, een hoedje, een duikbril voor zij met lenzen en ook vaste schoenen. Je kent ze wel: die typische plastieken schoentjes. Ze zijn misschien niet je favoriete schoeisel, maar op een strand vol stenen, een hobbelig kajakparcours of bij padeling, zullen ze je reddende engel zijn.

Op avontuur in het noorden

Ga je wildkamperen in Schotland? Of kom je pas echt tot rust in de weidse natuur in Duitsland? Dan zijn regenlaarzen geen overbodige luxe. De kans op regen is namelijk jammer genoeg nog groot, zelfs in de zomermaanden. Verder neem je ook wandelschoenen mee, en handige slippers voor op hotel of bij een meertje. Gooi ze in de caravan, en vertrekken maar!

Mooi én praktisch

Ook op een sportieve vakantie kan je je nieuwe damesschoenen zeker meenemen. Denk aan sneakers voor een fietstocht langs het strand of goede sandalen voor een korte wandeling. Ook voor ‘s avonds op het restaurant, neem je best een paar mee. Het is namelijk niet gezellig om met laarzen vol modder je naar het restaurant te begeven. Kies een makkelijk en compact paar zoals witte sneakers of hippe loafers. Zolang je investeert in goed schoeisel, kan je er eindeloos van genieten. Of het nu op een sportieve wandeling is, of op een terrasje in de zon: een paar goedzittende schoenen is een must op élke vakantie!

Meer uit deze categorie

Popular stories