6 redenen om een ​​e-bike te kopen

Related Articles

Foto: Stella Bikes

E-bikes worden steeds populairder, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Wie wil er niet wat extra power om de scherpe randjes (of kuitenbijters) uit elke rit te halen? Nog niet overtuigd waarom een elektrische fiets een goede investering is? Wij geven je zes redenen waarom dit dé aankoop van je leven is!

1. Door een e-bike te kopen rijd je sneller en verder

Elektrische fietsen hebben natuurlijk heel wat gelijkaardige voordelen als gewone fietsen, maar omdat je een extra beetje pit aan boord hebt, kun je met een e-bike grotere afstanden afleggen en langer fietsen. Dit is voor vele mensen meteen één van de belangrijkste redenen om zo’n e-bike te kopen.

Dergelijke elektrische fietsen laten je ook sneller gaan dan de meeste andere fietsers die je onderweg zult tegenkomen. Hoewel moderne motoren 50 keer sneller kunnen gaan dan 100 jaar geleden, betekenen de vastgelopen wegen dat de gemiddelde autosnelheid in het verkeer helemaal niet is toegenomen.

2. Frequenter een ritje maken

Volgens een recent rapport van het Transport Research Laboratory komen gewone fietsen minder dan 25 keer per jaar uit de het tuinhuis. Meer nog: 46% wordt slechts één of twee keer per week gebruikt.

Ter vergelijking: 30% van de mensen met elektrische fietsen gebruikt ze één keer per dag, terwijl maar liefst 81% er minstens één keer per week op rijdt. Dat betekent dat gebruikers van e-bikes twee keer zoveel kans hebben als gewone rijders om eropuit te trekken.

3. Voel je fit

Omdat je meer fietst, trap je meer – zelfs als die elektromotor je af en toe een handje helpt. Dat is goed nieuws voor je hart, je longen en je bloeddruk, want talloze wetenschappelijke onderzoeken hebben het verband aangetoond tussen regelmatige lichaamsbeweging en verminderde stress.

4. Vlot woon-werkverkeer

Door een e-bike te kopen, verlos je jezelf ook van de ellende van vastgelopen verkeer of overvolle treinen en bussen. Ook al bestuur je feitelijk een gemotoriseerd voertuig; je hebt geen rijbewijs nodig en mag de fietspaden gebruiken.

Omdat je toch wat op die motor kunt rekenen, zul je je niet al te veel in het zweet werken en alsnog netjes op kantoor verschijnen. Een lange tocht naar huis na een zware dag ploeteren zal er ook een pak minder ontmoedigend uitzien!

5. Veiliger dan gewone fietsen

De meeste fietsongevallen op de weg vinden plaats op kruispunten of rotondes. Vaak komt dit doordat een stilstaande fietser enkele cruciale seconden nodig heeft om snelheid op te bouwen. Als je die kleine motor hebt om je te helpen accelereren, raak je sneller uit de gevarenzone. Je bent ook makkelijker bereid om te vertragen voor bochten omdat de motor je makkelijker opnieuw lanceert.

6. De wereld aan je pedalen

E-bikes zijn ook ideale toerfietsen. Dikkere banden zijn vaak standaard en velen hebben ‘oogjes’ om koffers en rekken te monteren. Dat betekent dat het rijden van aanzienlijk lange afstanden niet alleen comfortabeler, maar ook beter beheersbaar wordt. Ook hier kan je namelijk een beroep doen op die motor om te helpen wanneer het gewicht van je kampeeruitrusting je benen dreigt te geselen.

Kortom: je doet jezelf een enorm plezier door in de nabije toekomst je favoriete fietsenwinkel in Antwerpen een bezoekje te brengen en enkele e-bikes uit te testen.

Meer uit deze categorie

Popular stories