Hier moet je rekening mee houden bij het kopen van een motor!

Related Articles

In Nederland zijn er onwijs veel motorliefhebbers. Terwijl de een het voldoende vindt om zo nu en dan een motor te bekijken, besteed de ander veel tijd aan het kopen en onderhouden van motoren. Als jij van plan bent om binnenkort een motor te kopen, dan is het zeer aan te raden om je vooraf goed in te lezen. Er zijn namelijk wel een aantal zaken die je niet uit het oog moet verliezen.

De meeste motorrijders maken ‘s winters nauwelijks gebruik van de motor

Motoren zie je zomers veel vaker op de weg rijden. Hiervoor zijn verschillende redenen denkbaar. Zo is het bijvoorbeeld stukken gevaarlijker om met koud weer gebruik te maken van een motor. Dit omdat de wegen glad zijn en je maar twee wielen hebt. Op  het moment dat je wegslipt, is er vaak geen houden meer aan. Een andere reden waarom motorliefhebbers er vaak voor kiezen om hun motor ‘s winters in de garage te laten staan, is omdat het op de motor erg koud kan zijn. Het is dan simpelweg prettiger om in een warme auto te stappen. 

Zorg voor een goede verzekering

Net als bij een auto ben je met een motor verplicht om een verzekering af te sluiten. Op het moment dat je een ongeluk veroorzaakt, dekt de verzekeraar de schade. Wel hangt dit uiteraard af van een aantal factoren. Als het bijvoorbeeld blijkt dat je met drank op achter het stuur bent gestapt, dan is de kans groot dat de verzekeraar de schade niet uitkeert. Alleen hierom zou je dus al niet met drank op achter het stuur moeten stappen. 

Bij het kiezen van een motorverzekering is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je bespaart hier namelijk eenvoudig veel geld mee. Bij een motor omnium verzekeren kan je op jaarbasis al snel tientallen euro’s besparen door eerst het aanbod goed te vergelijken. 

Houd er rekening mee dat automobilisten je eerder over het hoofd zien

Als je gebruikmaakt van een motor is het zeer belangrijk dat je extra alert bent. Je wordt namelijk eerder over het hoofd gezien door een automobilist en de gevolgen hiervan kunnen rampzalig zijn. Op de dagen dat je het gevoel hebt niet helemaal scherp te zijn, kun je er daarom ook het beste voor kiezen om de motor te laten staan. Het laatste wat je wilt, is dat je betrokken raakt bij een ongeluk.

Meer uit deze categorie

Popular stories