4 tips waarmee je het sporten dit jaar wél vol kunt houden

Related Articles

Ieder jaar weer starten duizenden mensen met het goede voornemen om meer te gaan sporten. Helaas blijkt dat meer dan de helft van deze goede voornemens na enkele weken tot maanden al gebroken zijn. Het blijft lastig om een gezonde levensstijl te behouden. Zeker als het gaat om sporten. Het is zo verleidelijk om smoesjes te verzinnen en uiteindelijk nooit meer in jouw fitness in Izegem te komen. Jammer, want het zou juist zo veel kunnen doen voor de gezondheid als je het wél vol kunt houden. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit jaar verschil kunt maken. Hier vind je 4 tips om mee aan de slag te gaan!

  1. Bouw het rustig op

De grootste fout die je kunt maken is te snel van start gaan. Wanneer je direct volle bak aan de slag gaat, is de kans groot dat je binnen mum van tijd zoveel spierpijn hebt dat je je stoel niet meer uit kunt komen. Met alle gevolgen van dien. Begin daarom rustig. Stel eventueel een sportschema op met een coach uit de sportschool. Zij weten op basis van jouw verhaal precies te vertellen hoe je goed aan de slag kunt gaan en hoe je blessures zo goed mogelijk kunt voorkomen. Met een rustige opbouw spaar je je spieren en zal je merken dat het sporten je steeds makkelijker af zal gaan. Werken aan de gezondheid is immers geen marathon, maar een duurloop.

  1. Werk met doelen

Het is lastig gemotiveerd te blijven als je niet weet waar je naartoe werkt. Daarom is het fijn om concrete doelen te stellen. Bedenk goed wat je met het sporten wilt bereiken. Op die manier wordt het een stuk gemakkelijker om gemotiveerd te blijven. Zorg er wel voor dat je niet alleen één groot einddoel hebt, maar deze ook opbreekt in kleinere stukjes. Zo zijn er meer kleinere doelen die je onderweg kunt behalen en voelt het niet als een onmogelijke opgave. Vier elk resultaat!

  1. Sporten met een vriend(in)

Samen sporten zorgt er voor dat je veel gemotiveerder zult zijn. Het is lastig om niet gemotiveerd te zijn als je vriend(in) wel graag aan de slag gaat. Bovendien zal je sneller niet gaan sporten als je alleen moet gaan, dan als je dit samen met iemand doet. Je wilt die persoon immers niet teleurstellen. Op die manier hou je het sporten dus veel gemakkelijker vol, omdat je het simpelweg samen doet.

  1. Creëer regelmaat

Waarom eet je drie keer per dag? Waarom drink je regelmatig? Waarom ga je naar je werk? Waarom ga je naar bed? Omdat je weet dat het moet. Omdat het noodzakelijk is om te kunnen leven en gezond te blijven. Deze dingen zijn in je systeem geprogrammeerd. Dat kan natuurlijk met sporten ook gebeuren. Creëer daarom zoveel mogelijk regelmaat in je sportschema. Sport je altijd op maandag en vrijdag? Probeer hier dan zo min mogelijk van af te wijken. Dit is noodzakelijk voor je gezondheid en net zo normaal als regelmatig eten en op tijd naar bed gaan.

Meer uit deze categorie

Popular stories