Home Nieuws Hoe draag je een polo shirt?

Hoe draag je een polo shirt?

0
Hoe draag je een polo shirt?

Hoe draag je een polo shirt?

Een poloshirt is een essentieel item in elke herengarderobe. Mee eens? Perfect voor zomers. Ziet er slim uit, voelt comfortabel aan en is super makkelijk om aan of uit te kleden. Door de hitte is het in de zomer extra lastig om er goed uit te zien. Je bent beperkt tot heel weinig kledingstukken, je kunt je met outfit niet zoveel lagen als je wilt. Het is een zwaar seizoen. De poloshirt is de redder in nood in de zomer. Je kunt hem dragen met een korte broek als je op het strand bent, of hem dragen met een mooie chino en er een stoere linnen blazer overheen gooien om direct klaar te zijn voor werk. Het is zo simpel!

De juiste pasvorm van een polo

Het belangrijkste waar u op moet letten, is de pasvorm van uw poloshirt heren. Het moet goed passen. Geen excuses. Je kunt gewoon niet de verkeerde maat hebben en verwachten dat je er goed uitziet. Hier zijn een paar tips om je te helpen de pasvorm van je poloshirt goed te krijgen.

1. De mouwen van je poloshirt moeten eindigen op het midden van de biceps.

2. Controleer je nek. Je nek mag er niet te dun uitzien en de halsopening van je poloshirt mag niet te wijd of te strak zijn. Het moet comfortabel zijn, maar ook mooi om je nek zitten.

3. De lengte van je poloshirt mag niet halverwege je broek komen.

4. Het mag niet te strak zitten vanaf de mouwen van de borst. Je zou je prettig moeten voelen, weet je nog?

5. Als je iemand bent met een bierbuik, koop dan nooit een slim fit poloshirt, het zal alle verkeerde delen van je lichaam benadrukken. Kies voor een comfortabele pasvorm.

6. Als je een strakker lichaam hebt, kun je natuurlijk voor een slanke pasvorm gaan. Er zijn hier echter geen harde regels, je kunt ook een comfortabele pasvorm kiezen als je brede schouders hebt.

De juiste stoffen voor een polo 

Het hele punt van het dragen van een poloshirt is dat het comfortabel moet blijven. De stof van je poloshirt is dus net zo belangrijk als de pasvorm. Je moet kiezen voor een stof die licht en ademend is. Er zijn veel verschillende soorten overhemd stoffen waaruit u kunt kiezen. De meest populaire stoffen voor poloshirts zijn linnen, puur katoen, gemengd katoen, polyester en zijde. Voor zomers raden we je aan om puur katoen, Supima katoen of linnen te kiezen. Vooral in de zomers zijn dit de meest comfortabele stofsoorten. Deze zijn luchtig, ademend en voelen prettig aan op de huid.

De volgende van stoffen moet je ten koste van alles vermijden.

1. Polyester, ze zien er erg goedkoop uit.

2. Gemengd, meestal gebruikt voor uniformen

3. Zijde, omdat het verkleurt wanneer het heet en nat wordt.