Hoe richt je je woonkamer Scandinavisch in?

Related Articles

De Scandinavisch stijl straalt rust, comfort en eenvoud uit. Bij zo’n interieur denk je ongetwijfeld meteen aan licht hout, witte muren en lichtgrijze meubels. Wil je de trend ook toepassen in je interieur? Dat kan met volgende vier tips!

Comfort = key

Een Scandinavisch interieur draait om gezelligheid, comfort en je goed in je vel voelen. Meubels die geen doel dienen, of een cleane witte moderne marmeren keuken, horen niet bij de Scandinavische sfeer. Nee, zij houden liever van georganiseerde gezelligheid: handige houten kasten om alles weg te bergen en een grote lichtgrijze zetel vol kussens om in te ploffen met het hele gezin is helemaal Scandinavisch. Denk er dus gerust aan om een relaxzetel te kopen in een lichte kleur en met houten accenten. Of misschien is het wel tijd om je hele hoekzetel te veranderen? Werk je woonkamer af met accessoires in zachte kleuren zoals lichtgeel, donkerroze en een sage groen.

Welk hout kies je?

Houten meubels zijn ook een echte must in een Scandinavisch interieur, al maakt het wel uit welk soort hout. Zo zijn eik, beuk en dennen met een licht vernis of helemaal naturel perfect voor een Scandinavisch interieur. Zorg ervoor dat niet alles in het hout is, want dat geeft je woonkamer een onrustige uitstraling. Kies ook voor eenzelfde schakering. Een houten vloer met een stoffen zetel, houten salontafel en poefje is dus perfect. Of wat dacht je van een houten tafel met stoffen stoelen met houten poten? Zo kan je in veel interieurwinkels eetkamerstoelen kopen in houtsoorten zoals eik en beuk.

Fan van kleur: wat nu?

Voor mensen die zot zijn van vele accessoires, kleuren en een eclectische stijl hebben, is een Scandinavische stijl niet meteen de beste keuze. Maar zelfs als je van wat kleur houdt, maar het verder rustig houdt, kan een Scandinavisch interieur! De beste manier om kleur toe te voegen, is door planten in je ruimte te plaatsen. Denk aan een grote Bird of Paradise in de woonkamer of een hangplantje in de keuken. Maar ook zachte kleuren zoals roze, geel, terracotta en groen kunnen zeker matchen met de rest van je meubels.

Oude meubelen integreren met de Scandinavische stijl

Als je al heel wat meubels in je woonkamer hebt staan, en niet alles wil (of kan) vervangen kan je ook zeker door middel van enkele kleine ingrepen de sfeer in je woonkamer volledig veranderen. Hang bijvoorbeeld lichte linnen gordijnen in plaats van dikke en donkere gordijnen. Of kies voor zachte beige kussens op je zetel of schapenvelletjes op je eetkamerstoelen. Ook kan je je muren wit verven, of oudere meubels DIY’en en schilderen in een toffe pastelkleur. De Scandinavische stijl is echt niet moeilijk te creëren!

Meer uit deze categorie

Popular stories