Hotel mama of toch op eigen benen?

Related Articles

Steeds meer jongeren blijven langer thuis wonen. De gemiddelde leeftijd waarop kinderen het ouderlijk nest verlaten is zelfs gestegen naar 26 jaar. En zeker nu, met de huidige energieprijzen, zal die tendens niet verminderen. Hoe kan je anders sparen voor je eigen huis? Jongeren krijgen inderdaad te kampen met heel wat nieuwe uitdagingen. Kunnen ze die ook aan?  

Locatie 

Als je pas afgestudeerd bent, ben je meestal jong en ongebonden. Je wil niets liever dan blijven plakken in de grootstad waar je zolang gestudeerd hebt. Leuven, Antwerpen, Gent of Brussel zijn bruisende steden met een jonge en diverse bevolking. Wie wil dat nu niet?! De afschrikwekkend hoge prijzen in de grootsteden zijn vaak de enige reden waarom jongeren dan toch terugkeren naar hun geboortestad. De gemiddelde huurprijs bedraagt €800, dus dan sparen veel jongeren dat bedrag liever op om op middellange termijn iets te kunnen kopen. Beter dan je geld wegsmijten, of niet? 

Cohousing

Toch heeft het ook z’n voordelen om wel snel op je eigen benen te staan. Je bent een stuk vrijer en hebt meer het gevoel dat je aan het ‘echte’ leven begint. Gelukkig zijn er een aantal nieuwe trends die je helpen om de dure huurprijzen te trotseren. Cohousing is er zo een van. Hoor maar eens bij je vrienden: veel jongvolwassenen beleven de tijd van hun leven. Dankzij een immokantoor in Gent vind je zeker met één of twee vrienden de plek van je dromen. Natuurlijk is het niet altijd zo rooskleurig als in friends, maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen de nadelen. 

Upgrade 

In de grote steden zijn er ook heel wat buurten die een tweede adem krijgen door de jonge kapitaalkrachtige mensen die er komen wonen. Dat zijn oorspronkelijk vaak goedkopere buurten waar er nog wat werk aan de winkel is, maar die door hun nieuwe bewoners opgewaardeerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de Marollen in Brussel, het Rabot in Gent of Borgerhout en het Kiel in Antwerpen. Ben jij zo’n trendsetter met een neus voor dergelijke buurten? Dan kan je gouden zaakjes doen! 

Professionele hulp 

De zoektocht naar een nieuwe woning is allesbehalve simpel. Aarzel daarom niet om beroep te doen op professionele vastgoedkantoren. Een gespecialiseerd immokantoor in Antwerpen bijvoorbeeld kent de stad op zijn duimpje en kan je zo gouden tips geven, de valstrikken blootleggen en je de juiste panden tonen. Bovendien brengen ze je vaak ook wegwijs in de administratieve rompslomp. Alleen maar voordelen dus.  

Conclusie: hoog tijd om hotel mama te verlaten en de wereld echt te ontdekken. Succes!

Meer uit deze categorie

Popular stories