Waarom moet je je dak renoveren?

Related Articles

Er zijn verschillende redenen waarom een renovatie van je dak interessant kan zijn. Het is een grote investering, maar op korte en lange termijn haal je deze investering er zeker uit. Bovendien zijn er verschillende manieren om je dak te renoveren, waardoor je zelf nog kan beslissen welk renovatiemateriaal jouw voorkeur heeft.

Betere isolatie

Een van de belangrijkste redenen om je dak te renoveren, is natuurlijk om de stijgende stookkosten te verlagen. Een slechte isolatie van je dak kan je energiefactuur enorm doen stijgen omdat je zo heel veel warmte verliest. Er zijn verschillende manieren om je dak te renoveren. Je kan kiezen uit drie soorten isolatie: minerale wol, kunststof isolatie en ecologische isolatie. Een voorbeeld van minerale wol is glaswol. Het grootste voordeel is dat het relatief goedkoop is en een goede isolatiewaarde heeft. Een mogelijk nadeel is dat er meer isolatie nodig is dan bij andere soorten. Voorbeeld van kunststof isolatie zijn pir en pur isolatieplaten. De voorkeur gaat bij veel mensen naar pir isolatie omdat ze onder meer veiliger zijn om mee te werken. Kies je voor ecologische isolatie, dan draag je natuurlijk je steentje bij aan het milieu. Opties zijn hier schapenwol en kurk.

De isolatie van een dak gebeurt meestal aan de binnenkant van je woning. Je hebt daarnaast ook nog een dakbedekking nodig. Een bekende soort van dakbedekking zijn dakshingles. Dit zijn dakleien die voornamelijk worden gebruikt om een dak volledig waterdicht af te werken. De grootste voordelen van shingle dakbedekking zijn de duurzaamheid en dat ze bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden.

Doet de waarde van je woning stijgen

Een andere reden waarom het interessant kan zijn om je dak te laten renoveren, is om de waarde van je woning te verhogen. Woningen met een vernieuwd dak zijn vandaag de dag meer waard, ook omdat dit betekent dat de stookkosten lager liggen. Niet iedereen is daarnaast op zoek naar een woning met veel kosten, waardoor gerenoveerde daken vaak meer bezoekers lokken dan woningen waar nog werk aan is.

Verandert de look van je woning

Wanneer je een woning aankoopt, is er een kans dat deze niet volledig naar je eigen smaak is. Veel mensen kiezen ervoor om nog te schilderen of te behangen om zo van het huis een echte thuis te maken. Deze aanpassingen zijn niet enkel van toepassing voor het interieur. Ook de buitenkant van de woning moet je natuurlijk wel bevallen. Kies je voor een dakrenovatie, dan kan je je dak ook afwerken op de manier waarop jij wil. Bij dakshingles kan je bovendien uit verschillende soorten en kleuren kiezen. Shingle dakbedekking zorgt er dus ook voor dat je dak past bij de kleur van de bakstenen van je woning. Vaak is dit niet de belangrijkste reden om je dak te renoveren, maar het is wel een leuke bijkomstigheid.

Meer uit deze categorie

Popular stories