In welke ruimtes kan je wandtegels plaatsen?

Related Articles

Tegels zijn niet meer weg te denken in een woning, bedrijfspand, of noem maar op. In verschillende ruimtes worden tegels gebruikt. Je ziet voornamelijk wandtegels terugkomen in badkamers, denk maar aan de doucheruimte, daar zie je vrijwel altijd wandtegels. Deze wandtegels zijn in het algemeen wit, maar kunnen natuurlijk ook een andere kleur zijn of met een mooi patroon. Vaak wordt er niet gedacht aan de woonkamer, maar in een woonkamer kunnen wel degelijk wandtegels geplaatst worden. Het hangt natuurlijk van de kleur en het materiaal van de tegels af.

Hoe plaats je wandtegels?

Ben je een echte doe-het-zelver en ga je binnenkort wandtegels plaatsen? Let er dan op hoe je de wandtegels plaatst. Als je ze niet goed plaatst, dan wordt het geheel namelijk niet mooi. Je kan altijd aan een expert advies vragen wat betreft het wandtegels plaatsen. Als je gaat beginnen met het plaatsen van de wandtegels, zorg er dan voor dat de ondergrond goed schoon is en dat de ondergrond vlak is. Als de ondergrond niet vlak is dan liggen de tegels niet stabiel en kunnen ze niet mooi gelegd worden. Zitten er ergens gaten of scheuren in? Vul deze dan op met vulmiddel, zo wordt het alsnog een vlakke ondergrond. Wil je betegelen in een ruimte waar veel water of vocht is, zoals de badkamer? Zorg dan dat het waterdicht gemaakt wordt. Hiervoor kan je kimband en afdichtpasta gebruiken.

Wandtegels in verschillende stijlen

Als je op het internet kijkt zie je heel veel verschillende wandtegels. Met patroon, zonder patroon, streepjes, stipjes, meerkleurig, enkelkleurig, etc. Een wandtegel kan in een ruimte een rustig gevoel geven en verschillende stijlen uitstralen, zoals modern, klassiek, maar ook industrieel. Sommige tegels bevatten maar één kleur, terwijl andere tegels meerkleurig zijn. Door verschillende kleuren tegels te gebruiken, kan je een mooi patroon creëren in een ruimte. Het hangt er natuurlijk vanaf welke kleuren of patronen je gebruikt, maar niks is te gek. Je kan jouw wand zo uniek maken als je zelf wilt!

Hoeveel kost een wandtegel

Er zijn veel verschillende wandtegels, dus ook veel verschillende prijzen betreffende de tegels. Dit heeft met de kleur, patronen en maten te maken. Een simpele wandtegel kost ongeveer €1,50, maar als je een uitgebreide tegel wilt, zodat hij erg opvalt, dan ben je rond €140,- per tegel kwijt. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Bij de ene tegel zit een streepje en bij de andere een mooie lichte tint roze of paars, of is gewoon simpel wit. Je betaalt voor de kleur en het eindresultaat. Naast de verschillende kleuren en maten telt het materiaal van een tegel ook nog mee. Vaak heb je de keuze uit natuursteen en keramiek. Keramiek is sterker dan natuursteen, maar natuursteen straalt een natuurlijke look uit.

Meer uit deze categorie

Popular stories