Meer privacy met deze raamdecoratie

Related Articles

In de stad is privacy soms ver zoek, voel je je bekeken door die creepy buurman of loop je graag in je blootje rond en heb je gewoonweg liever geen inkijk in je appartement? Sta je soms oog in oog met de buurvrouw? Volstrekt begrijpelijk dat je daar iets wil aan doen! Zijn we niet allemaal gehecht aan een minimum aan privacy? Wij geven je tips voor raamdecoratie die je meer privacy geeft.

Gordijnen

De meest voor de hand liggende oplossing is gordijnen ophangen. Kies voor een stof die dik genoeg is, want transparante gordijnen kunnen je nog steeds het gevoel geven dat de buren ‘s avonds makkelijk kunnen binnenkijken. Wil je van op-en-top privacy kunnen genieten? Combineer dan transparante gordijnen met overgordijnen. Transparante gordijnen laten overdag genoeg licht binnen, maar beperken de inkijk. ‘s Avonds kan je de overgordijnen sluiten om met een gerust gevoel van meer gezelligheid en knusheid te genieten. 

Raamfolie

Ligt je badkamer aan de straatkant, dan wil je uiteraard geen pottenkijkers. Of heb je nog maar onlangs ontdekt dat hogere gebouwen rechtstreeks inkijk hebben op je dakraam? Hoe vermijd je gluurders door je badkamerraam vraag je je dan wellicht af. Raamfolie to the rescue! Je hoeft je geen zorgen te maken om stoffen gordijnen die vochtig worden en mogelijk kunnen gaan schimmelen en hebt toch de privacy waar je naar op zoek bent. Raamfolie bestaat in verschillende uitvoeringen, met ribbeltjes, zonder patroon, half transparant, volledig mat en noem maar op. Het is maar wat je nodig hebt en leuk vindt om naar te kijken. Zoek je voor een dakraam een gordijn? Kies dan voor een exemplaar uit polyester, bijvoorbeeld voor de badkamer.

Planten

Altijd je gordijnen dichthouden is natuurlijk ook geen optie. Overdag wil je gewoon het licht kunnen binnenlaten. Heb je dan nog het gevoel dat je bekeken wordt, of de buren recht binnen kunnen kijken? Heb je al eens gedacht aan om een mooie, grote, volle plant voor het raam in kwestie te plaatsen? Licht kan nog steeds door de bladeren, maar het zicht van de overkant wordt tot een minimum beperkt. Zeker het proberen waard! Enkele geschikte planten zijn de monstera, de ficus en de yucca!

 

Meer uit deze categorie

Popular stories