Antwerpen ontdekken? Laat je begeleiden door een ervaren gids!

Related Articles

De kathedraal, kerken, musea, lokale specialiteiten, pittoreske straatjes en uitgestrekte boulevards: in Antwerpen, de koekenstad, vind je het allemaal. Ontdek de vele bezienswaardigheden met een lokale gids. Zo mis je geen enkel verborgen pareltje!

Chocolade

Met een lege maag een stad ontdekken, da’s geen goed idee. En laat dé specialiteit van ’t stad nu net iets zijn dat je op werkelijk élk moment van de dag kan nuttigen: chocolade! Bezoek Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolade museum ter wereld. In de winkel van het museum kan je de lekkerste chocolade kopen, ideaal voor bij je koffie of als dessert na je lunch!

Musea

Je kan er niet omheen: het aanbod aan musea in Antwerpen is quasi eindeloos. Of je nu houdt van oude of hedendaagse kunst: in Antwerpen kan je wat dat betreft echt je hart ophalen. Liefhebbers van oude kunst kunnen een bezoekje brengen aan het Mayer van de Bergh museum, het Plantin Moretusmuseum en uiteraard het Museum voor Schone Kunsten. Verkies je eerder moderne kunst? Dan kan je genieten van het Fotomuseum, het MuKHA en openluchtmuseum Middelheim.

Stadswandeling

Wil je echt alle geheimen van deze mooie stad leren kennen? Alle verborgen pareltjes en rijke verhalen ontdekken? Dan is het een goed idee om je te laten leiden door een lokale gids op een stadswandeling in Antwerpen. Naast de voor de hand liggende bezienswaardigheden, zal jij door de meest pittoreske straten en kleine steegjes geloodst worden. En deze plekken vertellen allemaal een verhaal. Je kan natuurlijk zelf online informatie opzoeken over de rijke geschiedenis en cultuur van een stad als Antwerpen, maar zoiets laat zich natuurlijk nog beter vertellen door een echte lokale expert. Een gids kan jou alle verborgen pareltjes laten zien en de verhalen vertellen die daarmee gepaard gaan. En het zijn net die verhalen die je niet op het internet vindt.

Dierentuin

De Antwerpse Zoo is de oudste dierentuin van België. En tevens één van de oudste dierentuinen van Europa. Je vindt er pinguïns, rode panda’s, koala’s, Kaapse buffels en nog veel meer. Geniet van ruim 5000 dieren in een iconische, groene oase in het hartje van Antwerpen.

Parken en tuinen

Naast lokale specialiteiten, musea en leuke wijken zijn er in Antwerpen uiteraard ook adembenemende parken. Sluit je dag in Antwerpen af met een ontspannende wandeling in de natuur. Onze favorieten zijn park Den Brandt, park Vogelenzang, het Stadspark en de botanische tuin.

 

Meer uit deze categorie

Popular stories