Ruim de boel op!

Related Articles

Ben je bezig met een grote schoonmaak omdat het lente wordt en je de afgelopen maanden veel te veel troep in je huis hebt verzameld? Of zijn jullie op kantoor lekker de boel aan het verbouwen en mag er van alles weg? Fijn gevoel he? Bijna iedereen heeft wel een (subtiele) vorm van bodemdrift: het is fijn als dingen die op of onnodig zijn, opgeruimd worden. Maak de boel leeg, gooi dubbele dingen weg of geef ze aan vrienden en geniet van alle nieuwe ruimte die je nu hebt. Misschien ontstaat er op kantoor wel een fijne nieuwe vergaderruimte of is er nu plaats voor een hangbank voor in de pauze. Of kun je in je woonkamer ineens toch wel die piano kwijt, en kun je nu eindelijk beginnen met oefenen. Dus, hup, haal de bezem er doorheen, vul vuilniszakken vol spullen die je niet meer wil en rij even naar de kringloop. Of naar de vuilnisbak op de hoek, natuurlijk.

Rolcontainer bij de hand

Voor sommige klussen kun je beter een iets grotere rolcontainer huren, want dan hoef je niet constant op en naar naar de afvalcontainer om de hoek. Je rijdt zo’n gehuurde container gewoon voor de deur, of misschien wel naar binnen, en kan zo op een makkelijke en snelle manier van je afval af. Hij wordt leeg gebracht en vol weer opgehaald, dus je hebt er verder zelf weinig zorgen aan. Rolcontainers zijn ook handig in de horeca. Je hebt ze namelijk voor restafval, maar ook voor glas en karton, dus daar kun je al je lege flessen en verpakkingen in kwijt en het kan makkelijk weer weggebracht worden. In zo’n keuken of achter de bar is het al druk zat, dus het is fijn dat dat gewoon geregeld wordt.

Ook in deze tijd

Hoewel veel horeca niet op de gebruikelijke manier open is in deze periode, gebeurt er toch best wel wat in restaurantkeukens en bij cateringbedrijven. Je kunt er vaak eten afhalen of het kan worden bezorgd. En waar eten geproduceerd wordt, daar wordt ook afval geproduceerd. Niet alleen de verpakkingsmaterialen moeten weg, maar ook eten wat niet meer goed is, en natuurlijk ook de oneetbare delen van vlees, vis en groenten. Voor kleine tentjes en bedrijfjes is het vaak geen probleem om even naar de container in de buurt te lopen, maar zodra je een groter publiek of gebied gaat bedienen zul je ook meer afval produceren, wat je ook kwijt moet. 

Meer uit deze categorie

Popular stories