Home Wonen EPDM als duurzame oplossing

EPDM als duurzame oplossing

0
EPDM als duurzame oplossing

Wil je je dak bedekken met een duurzaam en gemakkelijk alternatief? Denk dan zeker eens aan EPDM. EPDM is een afkorting die staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Zeker geen alledaags taalgebruik en weinig kans dat je dat nog weet na het lezen van deze tekst. Maar als je onthoudt dat EPDM een dun laagje synthetisch rubber is met een aantal aantrekkelijke eigenschappen, dan heb je het belangrijkste mee.

EPDM-dakbedekking

EPDM-rubber heeft enkele geweldige kwaliteiten. Daardoor is het uitermate geschikt als materiaal voor dakbedekking. Het rubber is zeer goed waterdicht en heeft een hoge elasticiteit. Bij een correcte plaatsing heeft het een levensduur van ten minste 50 jaar. Verder heeft het rubber een goede bestendigheid tegen weersinvloeden waaronder ozon en uv-straling. Als je kiest voor EPDM om je dak waterdicht te maken, dan ben je zeker van een duurzame oplossing. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie wordt het materiaal vaak gebruikt.
Ook voor andere toepassingen kan EPDM-rubber ingezet worden. Denk aan het opnieuw waterdicht maken van dakgoten, het bekleden van kelders of zelfs het herstellen van een lekkende bloembak.

Voor doe-het-zelvers

Epdm plaatsen is behoorlijk simpel. Als je wat handig bent, kan je er zelf mee aan de slag. De rubberfolie wordt gekleefd en het is verkrijgbaar in rollen. Dat maakt het makkelijk om in banen af te rollen en tegelijkertijd te verlijmen. De folie is goed hanteerbaar en eenvoudig op maat te knippen. Dat is handig om je dak, of andere toepassing, netjes en zorgvuldig af te werken. Zorg er wel voor dat je de juiste lijmen en kit aanschaft nartuurlijk.
Je leverancier van het EPDM-rubber kan je zeker de nodige tips geven om je dakdichting perfect te monteren. Bovendien zijn op internet een hoop filmpjes te vinden die je goed voorbereiden op het werk. Zo wordt EPDM plaatsen haast kinderspel.

Wat kost dat?

De EPDM prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn verschillen in kwaliteit. Het is logisch dat je voor hogere kwaliteit, je meer betaalt. Denk er wel aan dat je met een betere kwaliteit, vaak ook een langere productgarantie krijgt. Die moet je zeker ook mee in rekening brengen. De EPDM prijs wordt verder nog bepaald door de dikte van het rubber. Dikker betekent meer materiaal en dus wat duurder.

Je kan in de handel pakketten verkrijgen die speciaal zijn samengesteld voor klussers die zelf hun dakdichting willen monteren. Naast het EPDM-rubber bevat zo’n pakket voldoende materialen voor het werk, afhankelijk van de oppervlakte. Handig en tegen een gunstig tarief.