Simpel betalen met QR-code

Related Articles

Betalen met een QR-code maakt het leven een stuk makkelijker. Geen kaarten meer nodig, geen betaalkenmerken die moeten worden ingevoerd: de consument moet gewoon scannen en klaar! Ontdek hier wat QR voor jouw business kan betekenen.

Wat is een QR-code?

Een QR-code is een vierkant met zwarte en witte vierkantjes die een bepaald patroon vormen. De QR-code werd het leven ingeroepen in 1994 toen Denso Wave het gegeven op de markt bracht om auto onderdelen te kunnen identificeren. ‘QR’ staat voor Quick Response en kent ondertussen enorm veel handige toepassingen in het onderwijs, openbaar vervoer, in de reclame, maar dus ook betalingen verlopen vlotter dankzij de QR-code. Een QR-code is eigenlijk niet meer dan een streepjescode, zoals we die kennen vanuit de supermarkt. Wat maakt een QR-code nu specialer dan de oudere barcode? Een QR code kan veel meer tekens bevatten.

Betalen via QR

Het gemak van betalen met QR-code is revolutionair geweest voor de huidige manier waarop we betalen. Het wordt nu zowat overal gebruikt. De klant moet gewoon scannen, akkoord geven en klaar! Wil de consument op zijn laptop iets betalen, dat kan vaak ook gewoon via het scannen van een QR-code. Het lange proces van 10-cijferige codes intikken op kaartlezers, wachten, foutje, opnieuw beginnen? Dat behoort stilaan tot het verleden. De kans dat jouw klant zijn aankoop nog zal verder zetten, is trouwens behoorlijk klein. Nee, gewoon simpel kan ook! Denk maar aan de supermarkt, is een klant zijn kaart thuis vergeten? Gênante situatie voor de klant, maar dankzij de QR-code is dat probleem verleden tijd. Hij kan nu gewoon de code op de betaalautomaat scannen en in een oogwenk heeft hij betaald.

Payconiq en QR

Payconiq is een gekende manier om met QR te betalen via je smartphone. Voorbeelden waar consumenten kunnen betalen zijn winkel, webshops en horeca maar ook onderling. De diensten van Payconiq passen binnen een doordachte omnichannel strategie waar de klant zelf kiest hoe hij online wil betalen. Je geeft de klant de ruimte om het betaalmiddel te kiezen dat het beste aansluit bij zijn wensen en noden, voor een tevreden klant die ook effectief zijn aankoop afrondt. De Payconiq account is gekoppeld aan de bankapp, de klant moet dus niet door de hele bankapp gaan om een betaling uit te voeren. Erg makkelijk.

Betaalknoppen

Als je naast Payconiq ook de betaalknoppen van de verschillende banken aanbiedt op je website, dan ben je zo goed als zeker van een geslaagde omnichannel strategie. De klanten die geen Payconiq hebben geïnstalleerd op hun telefoon kunnen dan via hun persoonlijke bankapp hun betaling afronden. Online betalingen worden nog steeds massaal via deze weg uitgevoerd. De KBC betaalknop bijvoorbeeld, is goed voor 20% van de online betalingen in België, dat is niet niks. 

Meer uit deze categorie

Popular stories