Deze items mogen niet ontbreken in jouw woonkamer

Related Articles

Als we kijken naar de trends op de woonmarkt dan zien we weer genoeg nieuwe meubelen en items voorbij komen. Soms is het alleen zo veel dat we daar de bomen het bos even niet meer zien. Ben jij van plan om je woonkamer of slaapkamer een kleine upgrade te geven maar weet je even niet meer waar je moet beginnen? In dit blog een paar toffe items voor aankomende zomer die jouw huis een hele uitstraling gaan geven.

Toffe en moderne vloerlampen

Iedereen heeft lampen in huis, anders wordt het ’s avonds natuurlijk een beetje lastig om iets te zien. Maar heb je wel eens echt goed stil gestaan bij je lampen of hangen ze stiekem al vanaf het eerste moment in je huis? Lampen zijn van die items die we nog wel eens over het hoofd zien als we een kamer willen re-stylen. Toch kan een lamp meer verschil maken dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld wel eens overwogen om vloerlampen te nemen in plaats van hanglampen? Hanglampen worden meestal gekozen omdat ze praktischer zijn. Ze nemen minder ruimte in beslag en soorten ook nog voor enige decoratie aan het plafond. Toch kunnen vloerlampen ook wel het een en ander betekenen voor je huis. Een vloerlamp zorgt ook voor verlichting alleen dan net even op een andere manier en het mooie van vloerlampen is dat je ze ziet staan. Een echte eyecatcher noemen we dit ook wel.

Zachte en cozy hoekbanken

De hoekbank is sinds een paar jaar helemaal in en dat vinden wij helemaal niet erg. De meeste mensen hebben in hun woonkamer een of twee banken staan. De meeste banken zijn tweezitters of driezitters. Woon je met vier personen of meer in huis dan kom je dus al een plekje tekort. Vandaar de tweede bank erbij. Toch kunnen twee banken een onbedoelde ruimte scheppen tussen de personen in het huis en dat is zonde. Door twee banken worden er een soort van eilandjes gecreëerd. Soms kan het fijn zijn als ieder even zijn eigenlijk plekje wil maar over het algemeen wil je dit natuurlijk niet in huis. Binnenshuis wil je een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid creëren. De hoekbank is hier geschikt voor. De hoekbank zijn eigenlijk twee gedeeltes die aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor biedt een bank vaak genoeg ruimte voor 4 of meer personen en heb je echt een chillplek in huis gecreëerd. Een lekker knus en warm gevoel als je ’s avonds met ze alle op de bank zit.

Meer uit deze categorie

Popular stories