Wat kies jij voor je interieur: vitrinekast of boekenkast?

Related Articles

Het inrichten van je interieur is niet altijd even gemakkelijk: je moet rekening houden met je stijl, ruimte, kleuren, materiaal, verschillen in smaak en budget.

In dit artikel willen we je graag advies geven over hoe je kiest tussen een vitrinekast of een boekenkast. Het lijkt een banaal verschil, maar het zijn wel degelijk heel twee uiteenlopende soorten kasten die je interieur een hele andere look geven.

Vitrinekast voor je dierbaarste bezit

Een vitrinekast is een leuke manier om je dierbare kostbaarheden tentoon te stellen. De inhoud van de kast zit achter een glazen deur. Op deze manier blijven je kostbaarheden beschermt van een laagje stof of van je kinderen en huisdieren.

Dat een deel van een vitrinekast open is, maakt het juist zo speciaal. Durf daarom te spelen met seizoensgebonden elementen in je vitrinekast zoals bloemen, kerstversiering, boeken enzovoort. Dit voegt een mooie persoonlijke touch aan je interieur.

Wil je vitrinekasten voor in je bureau? Vul de kast dan met allerlei relatiegeschenken. Zo heb je je geliefde altijd dicht bij jou en kan je de rest van de kast vullen met boeken en mappen.

Wanneer kiezen voor een vitrinekast?

Een vitrinekast past het best in een landelijk interieur. Ben je fan om oudere en unieke stukken te laten terugkomen in je interieur? Dan is een vitrinekast perfect voor bij jou! De houten vitrinekast in combinatie met andere hout elementen in je interieur, zorgen voor een warme en unieke sfeer.

Boekenkast voor de nieuwsgierige onder ons

Een boekenkast gaat al eeuwen lang mee in de interieurs van mensen. Heel veel mensen proberen een beetje in hun eigen bibliotheek te creëren in hun woning. Super gezellig!

Wanneer kiezen voor een boekenkast

Boekenkasten zijn ideaal als je een fervente lezer bent. Het voordeel aan boekenkasten is dat ze kunnen verwerkt worden in elk interieur. Je hebt dan ook boekenkasten in alle geuren en kleuren.

Heb je een modern interieur? Dan stellen we voor om voor voor een iets strakkere boekenkast te kiezen, bijvoorbeeld eentje in het wit of het zwart met verschillende vormen voor een asymmetrische look. Heb je een landelijk interieur? Ga dan voor een grote houten boekenkast, en wat dacht je van een ladder om de hoogste boeken te bereiken? Dat geeft je landelijk huis zeker wat extra karakter.

Welke kast je ook kiest, wij zijn er zeker van dat het er prachtig zal uitzien!

Meer uit deze categorie

Popular stories