Hoe vergelijk je energieleveranciers om de beste deal te vinden?

Related Articles

Prijs? Service? Groene energie? Er is zoveel om over na te denken wanneer je energieleveranciers vergelijkt. Gelukkig helpen onze handige tips je om snel een goede deal te vinden voor je gas en elektriciteit, want energie vergelijken kan al snel veel tijd kosten die je liever ergens anders aan had besteed.

Maak de juiste vergelijking

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een beetje lastig maar energie vergelijken om uiteindelijk de beste energiedeal te vinden, kan goed bestede tijd zijn. Dat geldt vooral als je al een tijdje bij dezelfde leverancier aangesloten bent. Waarom? Wel, als je je oorspronkelijke contract niet hebt verlengd sinds het afliep, dan is de kans groot dat je automatisch overgegaan bent naar een duurder contract. Denk dus niet dat rondkijken en van leverancier veranderen de extra moeite niet waard is, want je zou wel eens aangenaam verrast kunnen zijn van de vele voordelen die het je kan opleveren.

Waarop letten

Als het aankomt op verschillende energieleveranciers vergelijken, is kennis macht. En als je de belangrijkste aanbieders eens goed onder de loep wil nemen, is er maar één plek waar je de informatie kunt verzamelen die je nodig hebt: je recente rekening. Dat komt omdat je keuze van plan waarschijnlijk zal worden beïnvloed door de hoeveelheid energie je verbruikt. Je bekijkt dus best je laatste facturen om te zien wat je elke maand verbruikt. Hierdoor zal je een nauwkeuriger idee hebben van welk plan het beste resultaat oplevert voor jouw situatie.

Ook online

Als je zonder succes door een lawine van papieren rommelt, vergeet dan niet dat je meestal alle vorige facturen via je online account kunt raadplegen. En als dat niet helpt, kan je nog steeds een snelle offerte krijgen. Die zal gewoon gebaseerd zijn op een schatting van je gas- en elektriciteitsverbruik, in plaats van op je specifieke gegevens.

Blik op de toekomst

Op je factuur staat vaak ook een raming van de totale kosten over een jaar, de zogenaamde "toekomstige jaarlijkse kosten". Dat is een handig cijfer om te weten als je nieuwe offertes wilt aanvragen. Sommige facturen geven zelfs advies over de vraag of je kunt besparen door over te stappen naar een ander contract. Energie vergelijken wordt dus zo al voor je gedaan, handig toch? Als dat zo is, is dat meteen een grote aanwijzing om je aan te moedigen om actie te ondernemen!

 

Meer uit deze categorie

Popular stories