Afval in het bedrijf, hoe pak jij dit aan?

Related Articles

In een bedrijf zijn er verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Zo zijn er zaken in het bedrijf zoals je personeel en voorraad, maar dien je ook rekening te houden met de overige zaken. Een van deze bijkomende zaken, is de productie en verwerking van afval. Waar het ene bedrijf bijna geen afval produceert, produceren andere bedrijven juist erg veel afval.

Nu is het niet altijd zo dat ieder bedrijf het afval netjes verwerkt. Sommige bedrijven scheiden hun afval bijvoorbeeld niet, waardoor al het afval bij het restafval terecht zal komen. Dit is erg zonde, omdat ieder bedrijf nog veel van het afval zou kunnen scheiden. In dit blog gaan we het hebben over het scheiden van afval, een container huren en de voordelen van recyclen!

Afval scheiden

We hebben het er net al even over gehad, afval scheiden. Vele bedrijven maken nog geen gebruik van manieren om hun afval te scheiden. Ze deponeren het afval allemaal in één container, waarna dit afval bij het restafval terecht zal komen. 

Als bedrijf zou je de eerste stap naar recycling kunnen zetten, door een onderscheid te maken tussen rest-, papier- en plastic afval. Met het plastic kunnen er vele nieuwe materialen worden geproduceerd, waardoor er geen nieuwe grondstoffen hoeven worden aangebroken.

Met de recycling van papier en karton, kun je er als bedrijf voor zorgen dat er met jouw oude papier weer nieuw papier gemaakt kan worden. Vele kranten, magazines en flyers worden al geproduceerd van gerecycled papier. Door middel van jouw extra hulp, kunnen bedrijven die hier gebruik van maken dit nóg langer vol kunnen houden!

Maak het gemakkelijk, huur een container!

Het is daarom erg belangrijk om je afval te scheiden. Door de recycling van het afval, kunnen andere bedrijven weer nieuwe producten als kranten en verpakkingsmateriaal produceren. Het afval zou je kunnen scheiden middels diverse prullenbakken in het kantoor, door deze vervolgens te legen in verschillende containers.

Je kunt als bedrijf een container huren voor verschillende afvalsoorten. Het afvalverwerkingsbedrijf levert de container bij jouw bedrijfspand, waarna ze – aan de hand van een ophaalfrequentie – de container zullen legen. Zo zorgt het afvalverwerkingsbedrijf ervoor dat je niet meer zelf het afval hoeft te verwerken, waardoor het scheiden ook een stuk gemakkelijker zal zijn. Je kunt een container huren voor verschillende afvalsoorten, zodat je de mogelijk hebt om het afval zo efficiënt mogelijk te scheiden. Vervolgens kun je de container huren in verschillende formaten. Samen zorgen we voor een beter milieu!

Meer uit deze categorie

Popular stories

De functies van fleet management software

Fleet management: wat is dat eigenlijk? Met fleet management wordt het wagenparkbeheer bedoeld. Dat betekent ook wel de organisatie en het beheer van commerciële...

Het verschil tussen graszoden of grasmattenĀ 

De zomer komt er weer aan en dan zijn we weer lekker bezig in onze tuin! We willen dat alles er strak bij ligt,...

Je dak renoveren: wat moet je weten?

Een dak renoveren is een hele klus en ook een kostelijke onderneming. Daarom is het belangrijk dat alles juist wordt gedaan om achteraf extra...