Het beste van verschillende culturen

Related Articles

Het is tegenwoordig ontzettend gemakkelijk om de wereld over te reizen. Vluchten zijn goedkoop en het is daarom heel goed mogelijk om verre mooie reizen te maken. Dit betekent ook dat het makkelijk is om met vele verschillende culturen in aanraking te komen. Elke cultuur heeft natuurlijk verschillende aspecten en dingen te bieden. Zelf heb ik me gerealiseerd dat een van de leukste manieren om nieuwe culturen te ontdekken is door te zoeken naar aspecten die je in je eigen leven over kunt nemen. Sommige culturen hebben dagelijkse gewoontes die een hele goede toevoeging kunnen zijn in je eigen leven. In dit artikel bespreek ik het beste van verschillende culturen. Ik wil het niet zozeer hebben over gigantische aanpassingen maar kleine dingen die je in je dagelijks leven kunt overnemen.

Schoenen bij de deur

In bijna alle Aziatische landen is het ontzettend normaal om nooit schoenen te dragen in het huis. Dit wordt gezien als onhygiënisch. Alhoewel er in Nederland ook veel huishoudens zijn waar geen schoenen worden gedragen binnen is het bij ons veel normaler om schoenen in huis te dragen. Toch is het veel beter om deze gewoonte af te leren en je schoenen altijd buiten de deur te houden. Je kunt ook gemakkelijk wat slippers aanschaffen die je dan in huis draagt. Aziatische huishoudens zijn vaak ontzettend schoon.

Sauna’s en hot tubs

Alhoewel hot tubs en sauna’s in Nederland best populair zijn, is het niet zo’n groot onderdeel van onze levens als het is in de Scandinavische landen. Toch is het een heel goed idee om regelmatig naar de sauna te gaan of zelfs een sauna of hottub in je huis te nemen. Deze dingen worden hier vooral gezien als luxeproducten maar hebben eigenlijk gigantisch veel gezondheidsvoordelen. Zeker als je veel sport is een sauna of hottub een ontzettend goede manier om ervoor te zorgen dat je sneller hersteld.

Je omgeving schoonhouden

Singapore is een van de schoonste steden ter wereld. Als je hier afval op straat gooit en niet op de juiste plek in de afvalbak gooit wordt dat gezien als een serieuze overtreding. En dit is voor ons milieu en onze persoonlijke omgeving een goede gewoonte om over te nemen. Gooi natuurlijk nooit afval op straat maar besteed ook aandacht aan het schoonhouden van je huis. Dagelijks twintig tot dertig minuten schoonmaken aan het einde van de dag kan al een gigantisch verschil creëren. Daarnaast zal het ook een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand en productiviteit. Een schone omgeving geeft rust in het hoofd.

Meer uit deze categorie

Popular stories